20 Mart 2009 Cuma

Teknik Direktör


-"O, teknik direktör değil. Hatta ben bugünden itibaren O'nun iyi bir insan olduğuna da inanmıyorum." "Bu kadar rezil top oynatılmaz." "Korkakça oynuyor takım." "Şansla ilerliyor."

-"O, stajyer aslında." "Hoca moca değil." "Futbolcular onu koruyor." "Stajını yapıp gidecek." "Kötü teknik direktör."

-"O, kulübeye yakışmayan bir adam." "Futbolcuların arasını açıyor." "Takımın kötü olma sebebi o." "Takımı kutuplara ayırıyor." "Başarısız. Zaten takımları 9.haftadan sonra düşüyor."

-"Çamaşır suyu ismi, O."

-"Dahi O."

1.si Lucescu. Uefa kupası çeyrek finalisti. Gittikten sonra 2 lig şampiyonluğu ve bir çok başarıya imza attı. Türkiye'de bir uefa süper kupa'sı kazandı. bir şampiyonlar ligi, bir uefa kupası çeyrek finali, 2 lig şampiyonluğu yaşadı. Türkiye'de sadece 1 derbi kaybetti. Beişktaş'ı 85 puan ve bir mağlubiyet ile şampiyon yaparak rekor kırdı. Şampiyonlar Ligi'nden 90'da hem kendi yediği, hem Sparta Prag'ın attığı gol ile elendi.

2.si Zico. Shaktar Donetsk karşısında 2-0'la elendi. Özbek Ligi(!)'nde şampiyon oldu. Cska Moskova teknik direktörü. İlk haftasında Rusya ligi liderliğini aldı. Türkiye'de uefa'da takımını son 16'ya, bir sonraki sene de şampiyonlar ligi'nde son 8'e taşıdı. ikisinde de bir üst turu 88'de kaybetti. Bir lig şampiyonluğu, bir türkiye süper kupası kazandı. Türkiye'de sadece 1 derbi kaybetti.

3.Gerets. İlk maçında Anfield'da Liverpool'u yendi. Düşme potasına yaklaşan Marsilya'yı 3.sıradan Şampiyonlar Ligi'ne soktu. Uefa Kupası çeyrek finalisti. Fransa Ligi'nde şampiyonluğa Lyon ve Bordeaux kadar yakın. Türkiye'de 83 puanla Şampiyon oldu.

4.Löw. Alman Milli Takım teknik direktörü oldu. Avrupa 2.liği kazandı.

5.Daum. 3 senelik Fenerbahçe kariyerinde 2 şampiyonluk kazandı. 3.sünü son maçta kaybetti. Almanya 2.liginden Fc Köln'ü Bundesliga'ya çıkardı.

Daum demişken onun bir sözü ile olayı açıklayalım; "Yeni bir teknik direktör olarak takımı oturtmak ve uyumu sağlamak için zamana ihtiyacım olacak. Ama Türkiye'de bu zaman hiç yok. Biliyorum. Bu yüzden de bir an önce birşeyler yapmam gerekecek"

Guus Hiddink dönemini bilsem yazardım da yazamadım şimdi.

0 yorum: