18 Mart 2009 Çarşamba

Beşiktaş / Geri Kalan 10 Hafta


En dişe dokunur futbolu, oynamaya çalışırmış gibi görüntüler sunmaya çalışan takım Beşiktaş. Tanım kadar karmaşık yani. Cümleyi açıp, kısaltırsak; Bir şekilde maçı kazanabilen takım. Oyunu tatmin edici değil. Sistemi sürekli değişen ve değişken bir takım. Denizli'ye herkes el birliği ile 4-3-3'ten çevirerek, zorla çift santraforu oynattı. Arkasında da Delgado. Bu sistem arkasında orta saha 3'lüsü koşan, basan, ileri geri oynayan adamlar olmak zorunda. Ernst, Ekrem Dağ, Tello bu 3'lüde. Normal olarak zorlanıyorlar. İlk izlenimler idare ediyor görünümde. Ama bu 3'lü dışında yedek kulübesinden şunun yerine şu diyebileceğimiz futbolcu sayısı 3 maksimum 4. Onlar da bu orta saha için değil. Holosko-Nobre, Bobo yerine, Yusuf-Delgado yerine girip oynayabilecek oyuncular rotasyonda. Gökhan Zan'ı da stopere atmak gibi bir düşünceye sahip Denizli'nin bir adet stoper yedeği oluyor bu sayede herkes sağlam iken. Onu da hadi Sivok düşünsek belki Ernst yerine oynar. Çok zor ihtimal ama neticede ihtimal. Geriye şunu şu adam keser diyebileceğimiz adam yok gibi bu sistemde. Serdar Özkan'ı orta 3'lüde deneyince 3'lük 4'lük oluyor takım. Cisse desek, demedik sayalım. Serdar Kurtuluş yok gibi zaten. Son 10-15 dakikaların adamı Uğur İnceman'ı da anca defansa çekilmek için kullanacağını düşünürsek, seçeneği pek yok gibi. Ancak, Ekrem Dağ gibi "joker" oyuncusunu farklı bir mevkii de oynatınca yer açılır gibi oluyor.

Beşiktaş'ın yapısı, rotasyon olarak pek az ihtimalli, fikstür olarak avantajı elinde bulunduran bir takım. Deplasman Sivas, İçeride Kayseri, Galatasaray, Fenerbahçe gibi rakiplerle oynayacak. Eğer şampiyonluk şarkıları söyleyecekse Beşiktaş, Ernst başta olmak üzere Ekrem ve Tello'ya birşey olmasın diye dua etsinler.

Busker ve Bay Kerahet ile konu Beşiktaş orta sahasından açıldı. Buralara kadar geldi. Kilit adam ortak görüş olarak Ernst. 2.sırada ise Ekrem gibi.

0 yorum: