5 Aralık 2009 Cumartesi

Çarşamba - Perşembe


Faik Çetiner: Fenerbahçe hakkında ne düşünüyorsunuz Bülent Hocam.
Bülent Yavuz: Şimdi Çarşamba'nın gelişi Perşembe'den bellidir Faik.

Mutlu Yıllar Ferrari!





Kimine göre yarım Gökhan Zan, kimine göre İtalyan Aygırı;
Mutlu Yıllar Matteo Ferrari!

Mutlu Yıllar "Dağ" Gibi "Ekrem"




30'a dayandı Ekrem.
Mutlu Yıllar...

Beşiktaş A2 vs Nobre

Can Erdem. Beşiktaş'ın 22 yaşındaki A2 oyuncusu. Forvette oynuyor. Bu sezon şimdiya kadar attığı goller aşağıda. Ayrıca bugün Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 0-1 yendiği A2 derbisinde tek golün sahibi:



Ali Kuçik, Beşiktaş altyapısının etkili elemanlarından. Onun bu sezonki istatistikleri de aşağıdaki gibi:




Mert Nobre, Beşiktaş'ın en çok maaş alan oyuncularının başında geliyor. Bu sezon golü yok. Geçen sezon en son Mart ayında bir tane atmış. Sonra sözleşmesi yenilenmiş; yeni maaş hayırlı gelmemiş herhalde.



Ali ve Can, A takımda oynasa bu kadar gol atarlardı diyemem. Ancak Nobre A2'de oynasaydı bu kadar gol atamazdı.

Saygılar.

Ali Ece'nin bir yazısı vardı:
İlhan Mansız'ın, Feyyaz Uçar'ın olmadığı yerde Nobre'ye Santrafor Denir

Zlatan'da Bug Var





Ben, attığı pası başka türlü açıklayamadım. O ayağın dönmesine bir şey diyemiyorum.

4 Aralık 2009 Cuma

Beşiktaş 0-0 Diyarbakırspor





Zaten uzun uzadıya taktiksel analiz vs dolu maç yazısı yapmıyorum pek. Böyle bir maç için de söylenecek fazla bir şey yok.

Ancak maç hakkında fikir sahip olmak isteyenlere kısaca şunu diyebilirim:
Düşünün ki Fabian Ernst rakip alanda üst üste 3 kere top kaptırsın.
Öyle bir maç işte. Ernst kötü oynadı demiyorum; hatta defansif anlamda müthişti yine ancak o bile böyle bir şey yaptı.

Yusuf, Nihat, Tello, Nobre sahada tel tel dökülenlerdi. Skor da bunu gösteriyor zaten. Girmedi mi girmiyor. Gol yemeyen defanslar; gol atamayan forvetler. Beşiktaş'ın (bir Beşiktaşlı olarak bunu diyeceğimi hiç düşünmezdim ama) Delgado'ya ihtiyacı var. Belki zamanında yoktu ancak bu sefer var gerçekten.


Diyarbakırspor da iyi direndi açıkcası. Gerçi son dakikalarda sürekli olarak kramplar sakatlanmalar vardı. Hatta şöyle bir şey diyeyim. Diyarbakırspor'un defans adamı saha kenarına tedaviye gittiği sırada kalecisinin ayağına kramp girdi. Tedavisi biten oyuncu sahaya dönünde kalecinin de krampı geçti. Ama sonuçta iyi direndi Diyarbakırspor.

Beşiktaş'ın acilen CSKA ve Manisa maçlarını da atlatması lazım. Bu kadar tempodan sonra Diyarbakır'a kaybedilen 2 puan sorun değil.

Not: Foto HT Spor'dan.

Çapsız Nobre

Football Manager 2010'dan tarif edeyim.

Forvetlere farklı roller verebiliyorsunuz. Complete Forward, Poacher, Advanced Forward, Target Man vs.

"Complete Forward" var. Adı üstünde "komple forvet" top yapar, geri gelir top alır, uzaktan şu atar, kısa bitirişi de vardır, kafa vurur, çalım atar komple futbolcudur.

Bir de "Target Man" vardır. Onun da adı üstünde, "hedef adam"; ortaların gideceği adres yani.

Peki sayın Mert Nobre, senin çapın ne ki sen orta sahaya gelip de top alıp sağa sola dağıtıyorsun. Bırak o işi başkaları yapsın. Sen önce git kaleye daha yakın bölgelerde gol at. Sözleşmeni uzatıp paranın -tabiri caizse- bi' tarafına vurduktan sonra gol atmayı unuttu.

Vasat bir "Target Man" olabilirsin ancak. Seni Türk vatandaşlığına geçirenlerden başlayıp, senin sözleşmeni uzatanlara kadar uzun bir listeye sövmekte haklı Beşiktaş taraftarı.

Beşiktaş - Diyarbakırspor






Gelen haberler kadrodaki üç İbrahim'den ikisinin kadroda olmadığı yönünde.

Üzülmez iki haftadır insanüstü performans sergilediği için, Toraman da burnu kırıldıktan sonra verilen maskeyi kullanamayacağı için yok.

Savunmada İ Kaş-Sivok-Ferrari-İsmail K, önlerinde Ernst-Fink, ileride Nihat-Tello-Ekrem ve santrafor Bobo.

Diyarbakır'da işler karışık. Yapılmayan ödemeler, sonra yapılan "şaka gibi" ödemeler falan derken futbolcular dahil herkes gergin. Bu maçtan sonra ödeme yapılacağı sözü vermiş yönetim. Diyarbakırspor futbolcuları için ayrı bir motivasyon kaynağı olabilir.

Haftanın açılışı olan maç saat 20.00'de İnönü Şeref Bey Stadyumunda. Hakem Bülent Yıldırım.

Beşiktaş kazandığı takdirde maç fazlasıyla lider oluyor. Ertesi günkü Eskişehirspor-Fenerbahçe maçından gelecek skora göre haftayı lider bile kapatabilir.

Güzel bir haftasonu dileğiyle.

Not: Üstteki puan tablosu ligtv.com.tr'den.

FM'yi Neden Seviyoruz #2 / Platini Adana'da!






Beşiktaşlılık blogundan yazar arkadaşım CeyKun yolladı. Adanaspor'un başkanı Michel Platini, Beşiktaş'ın başkanı da Sadri Şener olmuş. (:

Gökhan Zan'ın Telefon Rehberi


Müthiş atmasyon araştırmacılık haberciliğine başlıyorum şu andan itibaren. İlk hizmetimiz Gökhan Zan'ın telefon rehberini ele geçirmek oldu. Futbolcu numarası pek yok şaşılacak şekilde. Numaraları yazmadan isimleri veriyoruz sadece...

Mete Düren
Mete Düren Avea
Dr. Hans - Wilhelm Müller- Wolfart
Murat Çevik
Burhan Uslu
Murat Çevik Vodafone
Ayhan Optur
Okmeydanı SSK
Ayhan Optur Ev
Tobias Linderoth

Bir gün milli takımın kamp yaptığı otelin önünde Fatih Terim'le sohbet ediyormuş Arda Turan. Otelin otoparkında da futbolcuların araçları duruyormuş. Arda, şu siyah araba benim , şu jeep Servet'in diye saymaya başladıktan sonra ileride duran ambulansı göstererek hocam bu da Gökhan Zan'ın demiş...

Durum bu...

Shaq Vs.


Shaquille O'Neal. 2.16 boyunda. 147 kilogram bir dev. Sahip olduğu cüssesi ile kime meydan okumasını isterdiniz? Plaj Voleybolcuları nasıl olurdu? Veya Micheal Phelps ? Oscar De La Hoya ile ringde karşılaşsa...?

Evet bu okuduklarınızı yaptı Shaq. Abc televizyonu için yayınlanan Shaq vs. programı için meydan okuduğu sporcularla yarıştı. Tabii kendisine verilen avantajlarla. Mesela Phelps 75 m yüzer iken, Shaq 50m yüzecekti. Oscar De La Hoya'nın zaten sıklet dezavantajı vardı. Ama çok eğlenceli, bir o kadar da çekişmelere imza attı Shaq.

Yanlız, slip giyerek Phelps'e karşı yarışması notunu kırdı. Big Black Shark Shaqmu ile Phelps mücadelesi favorimdir. Phelps, gerçekten motor takılmış gibi yanında normal bir insan yüzerken. Shaq ne kadar normalse işte...



Elano


Bugünkü maçta oyundan alınmasının 2 ihtimali var. 1.si kendisine atılmayan paslardan dolayı kenara sakatlık bahane ederek çıkmayı istedi. 2.si gerçekten sakatlandı. Bana kalırsa 1.ihtimalden dolayı bunu yaptı.

Bu maç içerisinde özellikle 50.dakikadan sonra Elano'yu özellikle takip ettiğim için böyle bir varsayımda bulunuyorum. Oyundan çıkana kadar boş pozisyonda olmasına rağmen kendisine 3 adam sonra gelen topların, bulunduğu noktanın tam tersi kanatta geliştirilen atakların yüzünden bu düşüncem. Bu ters kanat ataklarında Emre Tilev'in sürekli olarak "ısrarla Elano top istiyor"larının bu fikrimde etkisi var. Hatta sinirlenip sert dalmalarını da ekliyorum bu fikirlere. Saha dışında, barbekü partisinde sadece takımdan Baros'la oturması bile yanlızlığının göstergesi.

Elano, Galatasaray için ilginç bir noktaya gelmeye başlıyor. Devre arası olsa da Elano meselesinin iç yüzü iyice açığa çıksa. Aslında O'na Baros gerek. Baros'tan önce de bir gol ve bir asist.

Sağlık Kontrolleri?




Hürriyet güzel atmış manşeti, "Galtasaray'ın camı çatladı".

Konu o değil aslında. Merak ettiğim bu ülkede sağlık kontrolleri nasıl yapılıyor?

Bu adam her sezon birkaç kere omzundan sakatlanıyor ama hâlâ takır takır sözleşmeler havada uçuşuyor. Bir sorun olduğunu anlayamıyor mu doktorlar?

Ya da "futbolcu adamın kolla-omuzla ne işi var?" diye mi düşünüyorlar?

Tabii bir adamın sürekli aynı yerinden sakatlanması tesadüfse ne derim bilemiyorum.

Geçmiş olsun "Cam Adam".

Unutma; gökdelenler de camdan yapılmıştır! Pehhh...

(Gökdelen olayı bu linkdeki haberde)

Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş?




Yahu n'oldu bu adama?

Havamızdan suyumuzdan etkilenmedi herhalde. Belli bir gariplik var ama...

Foto Ht Spor'dan.

3 Aralık 2009 Perşembe

Beşiktaş'ın Grubunda İhtimaller Denizi


Bir takımın gruptan çıkması için alacağı galibiyet tek başına yetersiz gelebilir. Normaldir. 2.sıradaki takım ile aynı puanı alıp 4.sırada kalmak daha acı olabilir. O pek normal değildir. Beşiktaş 3 sene içerisinde 2.seferdir böyle kritik bir virajda.

Puan durumu ise Manchester 10, Wolfsburg - Cska 7, Beşiktaş 4. Beşiktaş kazanırsa tek başına yetmeyebilir demiştik. Nedeni ise Manchester, Wolfsburg'u yenerse 3 takım 7 puana geliyor. Bu da 2'li değil de 3'lü averaja götürüyor. Bu da 3'lü averajda en kötü takım Beşiktaş olduğundan sonunculuk demek.

Wolfsburg - Manchester maçından Manchester'ın puan kaybı ile dönmesini bekleyecek Beşiktaş. Lakin, rakibinin bu maçtan Manchester'ın kazanmasını beklemesi sebebi ile alacağı puana göre gruptan çıkma ihtimali bile var. Wolfsburg kazanırsa, Cska da kazanırsa, 3 takım 10 puana ulaşacak, 3'lü averajdan Cska dışarıda kalacak.

Beşiktaş, kazanmalı. Diğer taraftan Wolfsburg puan almalı. Manchester 3 maçta üst üste kazanamamak gibi bir olaya imza atmalı. Elenene yazık olacak 3'lü averaja kalınırsa...

Zamanında Galatasaray bu duruma düşmüştü. Juventus - Rosenborg ve yanılmıyorsam Bilbao grubundan 3 takım 7 puan almış, olan Galatasaray'a olmuştu.

2 Aralık 2009 Çarşamba

Ben de Sizde Zekâ Ararım... En Azından Kırıntısını Ararım


Hürriyet'i yazmayalım, almayalım, okumayalım, kaale almayalım dedikçe abanıyorlar Galatasaray'a. IFFHS'in de içerisinde Galatasaray'lı varmış haberimiz yokmuş arkadaş. O yükseltiyormuş bizi yukarılara. Elin takımları da armut, yiyorlar bu listeyi. Neyse yazıyı yazıyorum, yazamayacaklarımı da ekrana karşı söylüyorum.

Önce haberin detaylarını anlatayım..


Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu isimli kurum, her ay düzenli (!) olarak dünyanın en iyi futbol takımlarını sıralıyor.


Ve Galatasaray nedense (!) her sıralamada çok iyi sıralarda yer alıyor.


Sarı-kırmızılı kulüp Eylül ayında 12., Ekim ayında 11. Kasım ayında da 10. sırada yer aldı.


Dikkat ettiyseniz Galatasaray her ay bir sıra daha yükseliyor.


Dünya sıralamasında yükseliyor yükselmesine de Süper Lig sıralamasında gerilemeye devam ediyor.


Kasım ayı sıralamasında Galatasaray 10. sırada ancak dünyanın en önemli liglerinden birisi olarak gösterilen İspanya La Liga'da 2. sırada olan ve kadrosunda dünyanın en pahalı oyuncularını bulunduran Real Madrid ilk 10'da yok. Barcelona'ya bile zorla yenilen ve İspanya'da şampiyonluğun en büyük adayı olan takımlardan biri nasıl oluyor da Kasım ayı sıralamasında 31. sırada oluyor.


Galatasaray, Süper Lig'de bu şekilde gerilerken neden dünya sıralamasında sürekli yükseliyor.


İşte cevabı...


IFFHS isimli federasyonun Türkiye temsilcisi olan Hüsnü Terek bir Galatasaray taraftarı, ayrıca Galatasaray Kulübü kongre üyesi.


"Ben bu işte bir kasıt ararım. Kasıt olmasa bile bir yanlışlık ararım. "


Bu federasyon zamanında Galatasaray'ı dünyanın en iyi takımı bile yapmıştı.


Sarı-kırmızılı taraftarlar hazır olun.. Galatasaray, Aralık ayı sıralamasında dünyanın en iyisi olacak.


ek; Galatasaray'ın 10.olduğu sıralama 1 Aralık 2008 - 30 Kasım 2009 tarihleri arasında oynadığı mücadeleler için geçerli bir sıralamadır. Ah Ercan üzülüyorum vallahi sana ve yalakalarına...


ek2; yazı Hürriyet'ten alınmış bir yazıdır. Benim yazım değil.