18 Mart 2009 Çarşamba

İspanya - Türkiye


Şunun şurasında 10 gün kaldı sadece. Ama bu sadece kelimesi sakatlıklar anlamında da büyük bir uyarı aslında. Stoper yok. Emre Aşık dışında sağlam stoper yok. O da canlı bomba aslında. Egemen, son Galatasaray maçından sonra alınacağı varsa da giremez artık. Eren Güngör, keşke ilk 11 başlasa düşüncesi var gelecek adına ama Barnebau'da İspanya'ya karşı durabilecek mi, hele Torres'e, Villa'ya karşı bunu başarabilir mi? Gökhan Zan, cam adam modunda yine. Sakatmış. İbrahim Toraman zaten çağırılmıyor. Burada bir eksik var. Sol bek Hakan Balta. Sağ bek Gökhan Gönül.
Ön libero da yok. Aurelio yanında defansı onun kadar iyi bir adam yok. Anca onu toparlayıcı adamlarımız var. Ayhan ya da Emre seçimini Terim, Emre'den yana kullanacaktır. Sağ açık Hamit, Sol açık da, sakat olmaz ya da Egemen Kasap'ın başka bir şubesine uğramaz ise Arda. İleride de Tuncay ve Semih. Kalede ise Volkan.

Gelelim İspanya'ya. Rakipte Puyol yok. Bizdeki gibi stoper sıkıntısı çekmiyorlar maalesef. Capdevilla, Marchena, Pique, Sergio Ramos, Albiol, Arbeloa gibi defans hattında isimlere sahipler. Orta sahasına gelince duruyoruz. Elimizde değil. Hemen geçmeye fırsat tanımıyorlar maalesef. Senna, Xabi Alonso, Xavi, İniesta (ki sakat oynamayabilir), Fabregas, David Silva, Capel, Cazorla gibi isimlere sahipler. Forvetler ise kabus. Sevenler için Alice Harikalar Diyarı. Fernando Llorente, Bojan Krkic Perez, David Villa Sanchez ve Fernando Torres Sanz. Kalede ise Casillas ve Pepe Reina gibi iki yıkılmaz kale var.

10 günde Terim, bir mucize yaratır, şapkasından tavşanı çıkartır, bir adamı bulup takım defansına monte ederse Ali Sami Yen'deki maç için şansımız olur. Barnebau'dan bizi çıkartmazlar gibi. Servet'siz, Topal'sız zor. Hele düşünülen ideal 11'den birileri daha giderse daha zor.


p.s.: Fotoğraf 1954 yılında oynadığımız Türkiye - İspanya maçı. 1-0 skorla kazandığımız. Dünya Kupası'na katılma hakkını bize veren maç.

0 yorum: