24 Nisan 2010 Cumartesi

AC Milan Announce Link With Eskişehirspor





Fm'de olmayan şey gerçek hayatta oluyor.
Haber Burada

Ne dersiniz, Ronaldinho çıkar mı bu kardeşlikten? (:

23 Nisan 2010 Cuma

Dön Gel Koduğum! (+16)




Giresunspor tribünlerinden fantastik deneme. Hoparlörlerinizin sesini açınız, fazla da değil yalnız.

22 Nisan 2010 Perşembe

Hepimiz Eyjafjallajökull'uz !




2. Geleneksel Meşale Festivali diyelim. Birincisinde pek hoş şeyler olmamıştı. Umarız bu sefer güzel görüntüler dışında şeylerle karşılaşmayız.
bkz: Organizasyon Haberi
bkz: Yaratıcı Beşiktaş Taraftarı
bkz: Geçen Sezonki Rezalet

Beşiktaş'ın TFF Protestosundan Görüntüler




Öncelikle Kazan'ın önündeki Beşiktaş Çarşısı Meydanında 1000'in üzerinde Beşiktaşlı toplandı. Basın açıklaması yapıldıktan sonra Deniz ulaşımıyla İstinye'ye gidilmek istendi ancak önce Polis, sonra İDO yetkilileri izin vermedi buna. Daha sonra 50'ye yakın kişi Federasyon binasına gitti. Çelenk bırakıldı. Federasyon'un önündeki çim alana kazma-kürek dalarak eylem gerçekleştirildi. Medeni tavırlar dahilinde böyle tepkilerin verilmesi daha iyi diye düşünüyorum. Her şeyden öte, sağa sola salya saçan, kameraları görünce aslan kesilen yöneticilerden daha samimi, daha güzel görüntüler. Haftaiçi iş saatinde yapıldığı düşünülünce katılım yeterli seviyede oldu diyebiliriz. İkinci round haftasonu Şeref Bey stadında.










Not: Katılım sayısında değişik şeyler var. 100 de diyen var, 1000 de. Tayyip Erdoğan "photoshopla çoğaltmışlar" diyor. Bilemedim.

21 Nisan 2010 Çarşamba

Barça'ya 3 Atmak


Jose, Barcelona'nın 2 senedir efsaneleşmiş olan futbolunu sahadan silebilen ilk adam oldu diyebiliriz. Bunda 2 gün süren otobüs yolculuğu, İniesta'nın eksikliği gibi bir sürü sebep sayabiliriz. Ama Barça karşısına Pandev - Eto'o - Milito - Sneijder 4'lüsü ile çıkıp, 1-0 geriye düştüğünüz maçta 28'den 61'e kadar 3 gol atıyorsanız, bunu da %30 topla oynama ile yapıyorsanız, hem de bunu Barça karşısında yapıyorsanız, siz izlenilmesi gerek birisiniz demektir.

Ne yaptı. Basit. Barça'ya karşı savunmayı belki de standartları dışına çıkarak topun kaleciden çıktığı ilk yerden başlattı. Sneijder bile Sneijder adının görmediği presi yaptı dün. Messi 2 kişi geçtiğinde bile geçeceği 3 kişiyle karşılaşıyordu ki, inanılmaz bir alan savunması ve daraltması yaşattı Messi'ye. Maxwell'in, ilk golü attırmasına rağmen Abidal'a kadar, kanadını otobana çevirdi. Busquets gibi Barış Özbek'in katalan versiyonunun Inter orta sahasına karşı ezilmesini sağladı.

Neyse ne işte. Neticede Nou Camp'ı var bunun. Zaten Nou Camp olmasa Jose finaldeki rakibini beklerdi derdim bitirirdim yazıyı başlamadan. Barça'yı eleyebilecek 2 takım var yeryüzü dahilinde zaten. 1.si yılların tecrübesi Sir Alex Ferguson'lu Man.Utd olabilir diğeri de Jose Mourinho. Barça'ya bundan önce 3 tane Luce atmıştı. O maç iddiasız ve grubun 6.maçıydı ki, yanılmıyorsam Messi, Xavi, Puyol, İniesta gibi aslar oynamamıştı. 3-2 bitmişti. Ondan önce de 4 tane yedi Barça en çok. Onu da kim attı ki acaba ??

Jose Mourinho Banner'ı




Yazar arkadaşım Felix ile en büyük ortak noktamız.
Mourinho çalışmam bir süre Blogumuzun baş tacı olacak.

Kafayı Yemiş Balotelli




akıl, fikir..

Haldun Boysan, Fenerbahçe, Döngü





Haldun Boysan'ın malum konuşmasını canlı dinleyenlerdendim. Çatır çatır konuştu o akşam. Bir taraftar gibi, bir Beşiktaşlı gibi konuştu. Bunu yapan bir yönetici olsa tavrımız farklı olurdu ancak olay "münferit" diyelim. Açıklama yaptığı kanal ise ulusal yayın yapan bir Radyo-TV kuruluşu değil; internet üzerinden belli bir kitleye hitap eden kuruluş. Beşiktaş Kulübü ile hiçbir bağı yoktur ayrıca.

Fenerbahçe Yönetimi şöyle uzuuuncana bir yazı yayınlamış bu konuda. "Sanatçı Kimdir, Nedir, Kime Denir?" gibisinden dersler vermeye kalkmış. Damat Ercan'ın yaptıklarını ne çabuk unutmuşlar. O zamanlar konuyu kapatmak ya da olayı saptırmak için "içimizde ajanlar var, görüntüleri GS çaldı" minvalinde abuk subuk açıklamalar yapmışlardı.

Derbideki rezillikleri unutturmak, gündemi Fenerbahçe lehine çevirmek için yapılan içler acısı bir durum. Rakip şampiyon olduğunda "istifa edicem, böhü" diye ağlayan, sahada atamadığı çalımı Topuz'a Milyonları saçarak çalımlamaya çalışan Fenerbahçe camiasının klasik oyunları.

Bu da tutmazsa istifa edin Sayın Aziz Yıldırım. Allah Korusun Bursa şampiyon falan olursa gündem nasıl dönecek size? Seversiniz bu atraksiyonları. Dün karşınıza aldığınız Federasyon'u göreve çağırmışsınız bir de. "İbre"ler ne çabuk dönüyor oralarda?

Bu arada Haldun Boysan saat 16.00 ile 18.00 arasında 1903Radyo'da canlı yayında olacak. Bu konu hakkında da konuşacaktır. "bn"yi ".bne" anlayan insanların ülkesinde böyle "net" adamlara yer yok mu bakalım.

20 Nisan 2010 Salı

TFF'YE KARŞI!




Büyük Beşiktaş Taraftarı,
TFF’nin derin sularında neler olduğunu bilmekle yetinen, bihaber olmayı övünülecek bir özellik sanan insanların tutundukları dalın dal olmadığını, gidilen yolun da yol olmadığına dikkat çekmek için TFF’ye yürüyoruz.
Beşiktaşımız ile birlikte çarpan yüreklerin yan yana, omuz omuza bir çığ gibi büyümesini ve protesto yürüyüşüne katılmasını bekliyoruz.
22 Nisan 2010 Perşembe Saat: 12.00’da Kazan Bahçesinde Toplanıyoruz.

Haftaiçi ve öğle saati olduğundan katılım az olacaktır belki de. Zaten tepki gösterme adına pek de parlak bir ülke değiliz ama yine de olsun. Sosyal paylaşım platformlarında başlayan düşünce büyüdü ve Çarşı da işe dahil oldu. Herkes elinden geldiğince diyelim o zaman.

Boru mu Bu Erman Toroğlu?



Dedim ki: “Penaltıyı Brezilyalı Bobo’ya değil, Şilili Tello’ya attırırdım.” Dün bu konuda çok sayıda telefon geldi. Söyleyeceğim çok açık ve nettir. Bobo Brezilyalıdır. Beşiktaş’ta oynayan yine Brezilyalı arkadaşı Nobre vardır. Fenerbahçe’nin Brezilyalı kaptanı Alex bunlarla çok samimi arkadaştır. Bunlar ailece görüşürler, gece gündüz beraberlerdir.
Oldu. Arda, Nihat, Emre Millî Takım'dan arkadaşlar. O zaman onlar da oynamasın o maçlarda. Hatta Daum Beşiktaş'ın, Denizli Fenerbahçe'nin teknik direktörüydü eskiden. Onlar da bir haftalık görevi bıraksınlar.

Tamam, Brezilyalıların Türkiye'de "kabile" kıvamında yaşadıkları doğrudur. Özellikle Nobre-Alex ilişkisi falan uzun yıllara dayanır. Brezilyalılar aynı takımdayken birbirini kollar vesaire. Ama böyle bir mantık yok. Aklında bulunsun sevgili Erman Toroğlu, bu takımın penaltıcısı bellidir. Geçen sezon Zapo kullanıyordu mesela penaltıyı. Bu sezon penaltıcı isim ise Bobo. Bu sezon iki tane daha penaltı golü var. Uçmayın.

Az bir şey değil hani, adamı şikecilikle suçluyorsun; boru mu bu?

19 Nisan 2010 Pazartesi

Haldun Boysan




İstifa etmek yürekli adamın işidir. Bunların yüreği oturdukları yere kaçmış. Bunlar bi' halt yiyemezler.

Konuşma dün gece 1903Radyo'da geçti. Haldun Abi'nin açıklamalarının tamamı için tıklayınız. Haldun Abi bayağı bi' dolmuş belli ki. Ah şu adamla maç öncesi köyiçinde buluşup karşılıklı oturmak vardı.

18 Nisan 2010 Pazar

Tesadüfün Böylesi





Beşiktaş takım olarak bu sezon toplamda 4 kırmızı kart gördü.

17.10.2009
Kasımpaşa maçı. Fabian Ernst ve Matteo Ferrari kırmızı kart görüyor.

18.04.2010
Fenerbahçe maçı. Fabian Ernst ve İbrahim Toraman kırmızı kart görüyor.

Ortak nokta:
Hüseyin Göçek.

Tesadüf işte.


Geçen haftaki Trabzonspor maçından önce açıklama yapılmıştı. "Fenerbahçe maçında hakemin Hüseyin Göçek olacağına dair duyumlar alıyoruz" gibisinden bir açıklama. Şimdi mantıklı düşünelim. Siz hakemi belirleyecek kişisiniz. İki tarafın da istemediği hakemler var. Bunu açık açık belirtiyorlar önüne geçemiyorsunuz. Olası bir şaibeli durumu önlemek için o hakemi o maça verir misiniz?

bkz: Hüseyin Göçek

Fenerbahçe 1-0 Beşiktaş / Bilica Toprağın Altına Neyi Gömdü?




İlk yarı Fenerbahçe üstünlüğü ile geçti Toraman-Ernst-Fink üçlüsü arkaya yaslandı. İkinci yarı ise Kaş-Uğur değişikliği maçı çevirmeye yetebilrdi belki ancak olmadı. Uğur'un ortasahaya getirdiği enerji ve Fenerbahçe'nin "1-0" olsun benim olsun mantığı da Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü. Beşiktaş geldi, geldi, geldi... Olmadı... Gerek Beşiktaş beceremedi, gerekse Fenerbahçe iyi kapandı ve açık vermedi.

Hakem konusunda diyecek bir şey yok değil mi? Bugünün yaşanacağı önden belliydi zaten. Çarşamba-Perşembe de değil hani. Neden bu hakem verildi konusunda kimse ağzını açamıyor. Hakettiler ve hakemlerini aldılar diyelim.

Maçtan önce Beşiktaş kadrosunu görünce "Büyük Takım Böyle Oynamaz, büyük takım 4-5-1 oynamaz" narası atan bir kısım ezik ve kompleksli Fenerbahçe taraftarına soruyorum; İlk yarı Fenerbahçe, ikinci yarı Beşiktaş mı büyük takım oldu? Yoksa büyüklüğünüzü Bilica'nın eşelediği toprağa mı gömdünüz?

Öyle 1-2 günde büyük olunmaz, büyüklüğü de 1-2 günde kaybedemez hiçbir takım. Şu ezikliğinizden arının artık. 100 yıllık kulüpleri bir günde büyütüp, bir günde küçültüyorsunuz. O "bazı" Fenerbahçeli arkadaşlara da selam olsun. Tebrikler.

Kazma Stoper

Penaltı noktasını kazan adama başka ne denir?

Gol Sevincinde Yanlış Tribüne Çıkmak



Arkadaşı kutlamak, tribündeki abiye yorum yapmamak gerek. Kızdırmışsın zaten adamı...

Wigan 3 - 2 Arsenal


Kalede Lukasz Fabianski olması ile kalenin boş olması arasındaki tek fark, birisinin enine 2, diğerinin enine 2 + hareketli 1 direğe sahip olmasıdır.

Wigan 3-2 Arsenal / Epic Comeback!





Ohoo, arkadaş ne yaptınız siz yahu?

İlk yarının sonlarında ve ikinci yarının başlarında gelen iki gol. Baktık maç rölantiye gidiyor kanalı değiştirdik. Biraz Sampdoria - Milan, biraz Bisiklet Turu falan derken maç skoruna bakmak adına Spormax'e bi' döndük. Maç 0-2'den, 3-2'ye dönmüş. Hayır benim izlediğim süre boyunca Wigan öyle bir performansın ucundan geçmiyordu. Şaka gibi yahu.

Önümüzdeki hafta Manchester City'i evinde ağırlıyor Wenger'in ekibi. Bir darbe de oradan yiyecekler gibi geliyor. Tottenham'ın dördüncülüğünü istediğimden, Spurs'un Manchester United maçı haftasında Arsenal'in maçı vermemesi lazım. Hadi bakalım.

Wigan 3-2 Arsenal
42' Walcott 48' Silvestre
80' Watson 88' Bramble 90' N'zogbia

Fenerbahçe 0-3 Beşiktaş / Maç Sonucu





Ben demiyorum, Lig TV sapıtınca öyle diyor.
Ligi kızıştırmak için can atıyorlar herhalde. Olan Kayserispor'a oldu bu arada. :)
tam boyut için görsele tıklayınız.