21 Mart 2009 Cumartesi

Rıdvan


Cennet kapısında bekleyen, nöbet tutan melek demek Rıdvan. Kim bu isimde bir futbolcuya "Şeytan" demiştir bilmiyorum. İlk antrenörünün benzetmesi sonucu bu isimin kendisine yapıştığı söylenir. Kendisinin de bu lakabını hiç sevmediğini biliyoruz. Bu lakap ile kendisine hitap eden bir foto muhabire bardak atmıştır zamanında. Yılın golü olarak seçilen harikası vardır ki, futbol kariyeri böyleyse, çok şey kaçırdık dedirtiyor bizlere. Hatta o gol için Mustafa Denizli'nin "o topu benim küçük kızım bile kurtarırdı" dediği rivayet edilir.



Muğlaspor'a 25 futbol topu karşılığında transfer edilmiştir. Sarıyer günleri efsanesinin başlangıcı olarak ifade edilir. 3 büyükler dışında insanların maç izleme isteğini arttırmış o zamanlarda. İlk olarak Beşiktaş'a gitmesi gündeme gelmiş, o dönemde "savunması zayıf, hem de çelimsiz. ayrıca o bölgede Sinan (engin) var gerek yok" denmiş ve transferi gerçekleşmemiştir. Sonra Ergun Gürsoy, transferini bitirmiş gazetelere parçalı forma ile pozunu vermiş ama Fenerbahçe deyim yerindeyse elinden almıştır.

Fenerbahçe kariyeri ameliyatlar ve muhteşem oyunu ile hatırlanır. 24 kez milli olmuştur. 7 kere sağ ayağından da ameliyat geçirmiştir. 5'i diz! Kendisi de zaten; "24 kez milli oldum, 10 ameliyat geçirdim" demiştir. Recep Çetin'e bir pozisyonda 3 kere çalım atmış, Yesic tarafından futbol hayatını inanılmaz derecede etkileyecek darbeyi almıştır. Kariyerinde hiç kırmızı kart görmemiş, sarı kart cezalısı da olmamıştır. Türkiye'de bir sezonda asist yapma rekorunu elinde bulundurur 39 asist ile. 19 da gol atmıştır o sezon. Fenerbahçe'de zaten 103 gol atmıştı.

Son milli maçını San Marino'ya karşı oynamış, San Marino'nun ilk resmi golünü attığı mücadelede son dakikalarda attığı gol ile takımı kurtarmıştır. Jübilesini -7 derecede yapmak zorunda kalmış, jübilesinde de golünü atıp veda etmiştir.

Lig Tv yorumcusu iken daha Ayhan sol kanatta iken, "Gol olur" demiş, Ayhan adamı geçmiş, ortasını açmış ve Galatasaray golü atmıştır. Bu cümle daha sonra onunla özdeşleşmiş, her "gol olur" demesinin ardından gol olması daha da merak uyandırmıştır. Hırvatistan maçında ise "hadi Rüştü atla soluna çıkar şu penaltıyı" demiş ve Rüştü solundan penaltıyı kurtarmıştır. Futbolu kadar yorumlarıyla da şimdiden efsane olmuştur kısacası. Onlardan bir demet ile bitirelim biz de.

"Maçın en iyisi direkler. Bakıyorsun 3 top direkten dönmüş" Portekiz - Türkiye maçının ardından.

-Hocam sahaya 2.top girdi. Volkan oyundakini bırakıp, ya diğer topu tutmaya kalksaydı?
-Valla odunla döverdim. (Fenerbahçe - Beşiktaş maçının ardından)

-Fenerbahçe bu dizilişle 4'de yemez. 5 yer. (Fenerbahçe - Arsenal maçı öncesi)

-Güntekin, sen Sevilla maçını izledin mi hafta sonu?
-Ben anlattım hocam zaten.

"Samandıra'da yangın çıksa yarım saatte terkederler binayı. Öyle rahatlar. Sor hepsine, iki hafta sonra kimle oynayacaklarını dahi bilmiyorlardır"

0 yorum: