21 Mart 2009 Cumartesi

Sivasspor - Beşiktaş / 25.Hafta


Mustafa Denizli, 26.hafta'da lideriz demişti. Fenerbahçe'nin Bursaspor ikramı ile Sivasspor galibiyeti 26.hafta'da şampiyonluk bile getirebilir. Çok erken ama muhteşem bir avantaj olur yarın alınacak bir Sivasspor galibiyeti. Hem moral, hem fikstür bakımından. Evinde Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynayacak bir takım için. Hele bu ikili daha birbiri ile karşılaşacak ise.

Neyse maç konuşalım. Beşiktaş'ın daha önce geniş ama dar bir kadrosu olduğunu söylemiştik. Nba takımı gibi. 25 kişi kadrosu var. Ama sadece 13-14 futbolcuyu rotasyon ile kullanmakta. Denizli bu maça özel olarak tek santrafor ve kalabalık bir orta saha düşünebilir. Ya da Nobre yerine Holosko ile başlayabilir. Orta saha direnci, Sivasspor'a karşı çok önemli. Çünkü orta sahası, savunma direncinin temel direği Sivasspor'un. Bu direnç kırıldığında dağılabiliyorlar. Ernst, Tello ve Ekrem Dağ'ın performansları yine kaderi belirler. Bu 3'lü artık Beşiktaş'ın herşeyi denebilir. Delgado'da çok önemli. Sivasspor savunmasının kilidini açabilecek yaratıcılığa sahip bir adam. İş yapmazsa Denizli, Yusuf kozunu oynayabilir. Ne olursa olsun, Beşiktaş kazanmak için orta saha üstünlüğünü almalı. Topa sahip olmalı değil. Orta saha hakimiyeti kurup, Sivasspor yarı sahasında istediği hücumu gerçekleştirebilmeli. 90 dakikada bunu 4-5 kere yapabilirlerse ne mutlu onlara. Tabii, ilk golü de atmalı kazanmak için.

Sivasspor'a gelelim. İlk hedefleri gol olmayacaktır maç için. Bu demek değildir ki, gol atmaya değil yememeye oynayacaklar. Tam tersine; Tribünden daha geniş açıdan, daha olaya hakim olabilme imkanı olan Bülent Uygun, önce Beşiktaş'ı süzecek, yazacak, çizecek ve hamlesini yapacak. Tribünden maç izlemenin, kenardan maç izlemekten daha avantajlı olduğunu söylemeliyim. Daha geniş bir alana hakimsin. Neyse yine Sivasspor, oyunu kendi alanında kabullenecek, Mehmet Yıldız ve Kamanan ikilisinin hızları ile sonuca gitmeye çalışacak. Musa Aydın'ın form düşüklüğü soru işareti. Sezer ise tehlikeli bir adam. Bu maçların gizli adamıdır. Orta sahasının gücü ve yardımlaşması ile Beşiktaş'ı durdur ve vur ile yıkmaya çalışacaktır. Hele bir de gol bulursa oyunu Sivasspor sahasında izleriz.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçmesi beklenen maç kısacası. Beşiktaş mücadeleyi bıraktığı zaman ya da mücadelenin zayıf kalan tarafında olduğu zaman işleri zorlaşacaktır. İlk gol çok önemli maçta. Maçın yolunu çizecektir. Tabii bir de duran toplar.

0 yorum: