15 Mart 2009 Pazar

Bayern Münih'i Bayern'de Yenememek..


Aslında savunma ağırlıklı orta saha ve sağ bek mevkiilerinde daha verimli olan sağ ayaklı bir adamı sol bek oynatmak ve sadece yürümekte kullandığı ayağı ile orta keseceksin demek o adamın intihar mektubuna imza attırmaktır. Fenerbahçe forması giyiyorsan ve de Türk vatandaşı isen yapmak zorundasın. Kaprisli değildi. Giydiği formanın değerini biliyordu. Anadolu kulübünden gelmişti. Hiç magazin gündemine de oturmadı, polemik adamı da olmadı. Alınan sol bekler de takıma uymadı. Elde olan tek seçenek O'ydu. Giydi 5 numarasını. Geçti orta sahadan sol beke.

Tribünlere yakın kanat bölümünde top oynamak, Fenerbahçe stadında ise hele, adamı senede 3 yaş ileri götürür. İlk seneler zorlandı. Sol kanattan bindirdi. Orta kesemedi bir türlü. Önünde Tuncay'ın oynaması büyük avantaj idi. Gidiyor, orta açmak için seçenek arıyor sol ile olmuyordu. En sonunda yine gitti soldan. Orta açacak gibi yaptı. Durdu. Topu sağına aldı. Sağ ayağı ile biriktirmişcesine mükemmel bir orta kesti. Onun yanında 7 numaralı kırmızı formayı giymiş olan Cristiano Ronaldo Dos Santos Aviero savunma yapacağım diye stadın yanındaki salı pazarına kadar gitti. Harika bir golün asisti ondandı. O maçtan sonra "Sparta Prag'ı Sparta'da yenecek güçteyiz" dedi. Bir Gaziantepspor maçında sol bekten orta sahaya geçti. 5 golün 3'ünü o atmıştı.

Son maçında gol atarak veda etti Türkiye'ye. Fc Köln'e gitti. Sonunda sağ bek'e geçmişti. Kaptanlık pazubandını da taktı. Sıra Bayern Münih'i Bayern'de yenmeye gelmişti. Fakat kalbi artık izin vermedi. Düştü, yığıldı fakat kalkıp savunmak için tekrar kalkmaya çalıştı ama olmadı. Spiker de ağlıyordu, Mondragon'da, Daum'da. Tekrar döneceğim futbola dedi. Ama dönemedi. Futbolu söylediği gibi Fc Köln forması altında bıraktı.

Gönül isterdi ki, Ümit Özat'ı Köln forması altında Bayern Münih'e, Hamburg'a, Werder Bremen'e karşı doya doya seyredelim. Ters ayakla, ters kanattan bindirmelerini, ortalarını izleyelim ama olmadı. Maalesef en keyifli yerinde film bitmek zorunda kaldı.

0 yorum: