20 Şubat 2010 Cumartesi

Lucas Neill 1986

19 Şubat 2010 Cuma

Bulup Bunamak


Ablamız Kewell ve Neill'i bulmuş, fotoğraf çektirmeye ikna etmiş, bir de üstüne üstlük Harry'e çektiriyor fotoğrafı... O senin fotoğraf çektirdiğin adamla varya abla aynı statta olmak büyük şans bizim için be...

Hasbelkader Keita


Bu kadar savunmacı bir oyuna, bu kadar kötü ve geç top kullanımına, bu kadar acemiliğe rağmen, bu kadar kötü bir oyun taktiğine rağmen, Galatasaray standartlarında iyi bir savunma ve eski günlerine dönen bir Abdelkader Keita... Bu maç için, bundan daha iyisi olamazdı. Biraz Keita'nın kıpırdaması ile gelen avantaj.

Lucas Neill'i de artık beğenmeyeni sinemaya kapatacağım. 3 film birden...

17 Şubat 2010 Çarşamba

Atletico Madrid - Galatasaray


Barça karşısındaki Atletico, Antalya karşısındaki Galatasaray. Eksikler, sakatlar. Umutsuzluğa düştüğüm her anda şu fotoğrafa bakıp tekrar umut tazeliyorum. Harry'nin stoper oynadığı Hamburg maçı. Rakibin hücum silahları olarak nitelendirilen Olic'in, Petric'in, Trochowski'nin karşısında Harry Kewell duruyor. Kalesini savunuyor. Bu fotoğrafı büyütüp, futbolcuların odalarına asmalılar. Altına da "Galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır" yazmalılar. O gün stoper yoktu Kewell vardı. Kendi isteği ile geçti hemde oraya. Perşembe kimin olmadığı önemli değil, kimin olduğu önemli. Sahada 11 kişi varsa, hatta 10 bile kalınsa inanç varsa, umut varsa, hırs varsa o maç kaybedilmez. Yeter ki, kazanma inancı olsun.

O değil de, çok özledik be abi. Dön artık.

16 Şubat 2010 Salı

Ben Şimdiden Yazayım da


"İnanamadım ya, inanamadım ya. Koskoca Hiddink, X takımı karşısında bu kadar korkak top oynatmasına inanamadım. Bu kadar para alıyor da ne farkı var bizim hocalarımızdan?"

Anne


Kızın adı Anne, Anne Hathaway. O anlamda Anne değil...

Gelmeyen ..!


Manchester United'dan rekor bir ücretle 94 milyon euro'ya, Real Madrid'e transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, "Günün birinde Türkiye'de futbol oynar mısın" sorusuna işte şu yanıtı verdi: "Neden olmasın. Roberto Carlos, Real Madrid'den Türkiye'ye gitti. Rijkaard, Barcelona'yı çalıştırdıktan sonra şimdi Türkiye'de. Ben niye gitmeyeyim." Ronaldo, Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılamamasına üzüldüğünü de belirtti ve "Hiddink'le Türkiye'nin 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılacağını düşünüyorum. Türk futbolcular hızlı ve istekli. Tuncay, Arda çok yetenekli" dedi.


Şimdiii, Fotomaç haberi bu. Atmasyon felan neyse de, kardeşim biraz edepli atın yahu. Yazdığınız açıklamalarda Fenerbahçe kelimesi yok. Nereye geliyor bu adam.

15 Şubat 2010 Pazartesi

Futbolun Yazısız Kuralları Madde 1: Siyahiden Kaleci Olmaz


"Olmaz, olamaz imkansız" demiş Yıldız Tilbe bir şarkısında. Bunun için dediğini sanmıyorum ama öyle kabul ediyorum şimdilik. Şu ömrümde binlerce futbol mücadelesi izledim. Şu tezimi çürütecek 1-2 tane kaleciye nadiren rastladım diyebilirim. Onları da siyahi kabul ettiğimden yani... Yoksa ümitsiz vaka durumu.


Bu tezimi güçlendiren isimlerle başlayayım. Steve Mandanda mesela. Marsilya maçlarında Mandanda (OG) ifadesini görmek o kadar şaşırtmıyor ki beni anlatamam. 5-5 biten Lyon - Marsilya maçının da kahramanıdır mesela Mandanda. İyi bir kaleci sayılabilir ama anlamsız bir şekilde bir yan topu içeri alacak korkusuyla izliyordur Marsilya'lılar bence. Hamidou'yu da yakın bir örnek olarak verebiliriz. Son Denizlispor maçında yaptığı, Servet'in attığı goldeki üstün yeteneği (!) en basit örnekler mesela. Jefferson'da yakın tarihin örneklerinden. Ike Shorunmu'da vardı Beşiktaş adına mesela. 3 deplasmanda 15 gol yerken Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, kalede o vardı. 15 golün 15'inde de aynı gülümseme vardı yüzünde. Bu aralar P.S.G kalesini koruyan bir ismin siyahi olması ve 14.sıraya takımın inmesi de bir örnek mesela. Allum Buker'i kim unutabilir. Hele bir de Richard Kingson vardır kii...


Tezimi çürütebilecekler de var. Mesela hafif kavruk Dida. Kafasına Curva Nord'dan meşale yediği güne kadar efsaneydi kalede. Kameni'yi de kontenjandan alalım. Yoksa Real Madrid'in Capello dönemindeki efsanevi 4-3'lük maçta yaptığı ikramları kimse yapmaz. Bir üst paragrafta olmasını hiçbirşey engelleyemez. Lama'yı pek izleyemedim dikkatli gözlerle ama hem Fransız hem de siyahi olması ile kendisine pek şans tanımıyorum.


Olmaz kardeşim. Siyahi'den kaleci olmaz. Olanını görmedim. Busker'a sordum. Aslında o bana sormuştu bunu. Bu isimler geldi aklıma ama siyahi kalecinin iyisi pek gelmedi. Afrika Kupası'nda kaleci performansı bilen, gören, izleyen hiç göremezsiniz. Çünkü yoktur. Yok işte birader.