1 Eylül 2009 Salı

Kulübe Yanılgısı !!


Kulübe dediğin, betonarmeden uzak, tahta, saman, ağaç vb. şeylerle yapılan mütevazi evlerdir. Lüks felan amaçlamaz. Başını sokacak bir yer derler ya hani ondan. Galatasaray'ın sahip olduğu şeye ise kulübe diyen yanılıyor burada. Yanından bile geçmiyor hatta.


Sahada 2200 yıllık tarihlerini temsilen mor formalı Galat'lar var. Kenarda ise bir Saray. Evet Galatasaray'ın kenarda sahip olduğu oyunculardan dolayı, Recaro koltuklarının verdiği rahatlıktan da yola çıkarak ancak Saray diyebiliriz. Galatasaray, Rijkaard'ın çift ön liberolu 4-3-3'ü ile çıkıyor kağıt üzerinde. 5.dakikadan sonra da 6 - 0.5 - 3.5'tan 4'e dönüyor sahada sistem. Beraber oynadıklarında gelecek 2-3 senenin Galatasaray'ının orta sahasının isimleri olarak düşündüğüm Sarp ve Topal, Ayhan ile oynama alışkanlığından defansa gömüldü ve önlerinde yer alan Elano ile hatları kesildi. Topu ileride tutamayan Galatasaray'da beklerde bu yüzden etkisizlikten kırıldı. Hele Hakan Balta'nın ruhunu Volkan Yaman ele geçirdi deseler inanırdım dün. Sonrasında da Galatasaray, Daum Fenerbahçe'sine döndü. Duran topla rakibi açma çabaları ilk yarıda işe yaramadı. Sonrasında da Scottie Pippen ve Jordan'ın kankası olan zat-ı şahane'yi çatlatacak şekilde Rijkaard oyuna hamlelerini bir bir yaptı. Galatasaray'da oyundan Elano Blumer - Milan Baros - Abdel Kader Keita çıkacak, hemde yerine girenlerden birisi Aydın Yılmaz olacak deselerdi sezon başında hocanın ipini anında çekerler derdik. Bunu yapanlar kenarda Neeskens - Rijkaard olunca hiçbirşey diyemiyorsun işte. İsme değil, oyuna önem veren bir teknik heyet var kenarda çünkü. Eksikleri sistemle oynamadan değiştirdi ve oyunu lehine çevirdi. Nasıl peki? Duran topla açtı Galatasaray. Yıllardır adam gibi yapamadığı bir şeyle hemde. Sonrası zaten kopan bir maç.


Galatasaray'da çift ön libero oynayınca bu sisteminde önlerindeki adama bir şekilde pas alışverişi sağlamak önemli veya kanatların hemen skora götüren bir organizasyon yapması. Değişikliklere kadar kötü bir oyun. Sonrasında alınan bir maç. Röber'in yine evinde kaybettiği bir Galatasaray maçı daha.

0 yorum: