3 Eylül 2009 Perşembe

Transfer Sezonunun Ardından | Üç Büyükler Genel



Önce üç büyüklerle başlayalım. Transfer sezonunun tartışmasız "gündem" olan iki takımı Beşiktaş ve Galatasaray. Galatasaray isimlerler, Beşiktaş paralarla gündeme yerleşti. Fenerbahçe hızlı başladı ancak sonra daha sakin ve emin adımlar attı.

Başlayalım Galatasaray'la:

Gelenler:
Elano Blumer (Manchester City), Mustafa Sarp (Bursaspor), Gökhan Zan (Beşiktaş), Leonardo Neoren Franco (Atletico Madrid), Abdul Kader Keita (Olympique Lyon), Caner Erkin (CSKA Moskova-Kiralık), Ufuk Ceylan (Manisaspor)

Gidenler:
Ümit Karan ve Volkan Yaman (Eskişehirspor), Hasan Şaş (Futbolu bıraktı), Ferdi Elmas (Serbest), Lincoln Cassio de Souza Soares (Sözleşmesi feshedildi), Morgan De Sanctis (Napoli), Yaser Yıldız, Mehmet Güven ve Orkun Usak (Manisaspor), Necati Ateş (Antalyaspor)

Transfer yorumum yapmayacağım ancak sevindiğim bir nokta var: Dakika 70'de Kewell oyundan çıkarken Mehmet Güven sahaya girmeyecek. Geçen sezon iki hocası da bu tercihi yapıyordu Galatasaray'ın. Garip mi ne?.. Ayrıca bir diğer önemli olay Lincoln'un gönderilişi. Galatasaray daha fazla prestij kaybetmeme adına yollamalıydı Lincoln'u. Tabii bu olay nereye bağlanacak onu da merak ediyorum. Ancak sezonun transferi Arda Turan'dır! 10 numarayı sırtına geçirip koluna da bandı taktı yönetim. Daha güzeli olamazdı!



Beşiktaş:

Gelenler:
Erhan Güven (Ankaraspor), İsmail Köybaşı (Gaziantepspor), Rıdvan Şimşek (Karşıyaka), Matteo Ferrari (Genoa), Michael Fink (Eintracht Frankfurt), Nihat Kahveci (Villarreal), Onur Bayramoğlu (Bozüyükspor), İbrahim Kaş (Getafe-Kiralık), Rodrigo Barbosa Tabata (Gaziantepspor)

Gidenler:
Aydın Karabulut (Ankaraspor), Edouard Cisse (Olympique Marsilya), Gökhan Zan (Galatasaray), Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Tomas Zapotocny (Bursaspor-Kiralık)

Beşiktaş'ta "transferler işe yarar mı?"dan çok; "transferler bu kadar para eder mi?" sorusu soruldu. Onlar unutulut zaten. Bence geçen sezonun üstünde bir kadro var. Tabii ilk 4 haftada orta sahadaki eksiklik kendini fazlaca hissetiriyordu; şimdi o tutukluk gider. Tabata ilaç olur; ama lig için. Son ana kadar bırakmasaydı daha usta bir isim alabilirdi. E tabii bir de "VİZYON" meselesi; Demirören yönetiminde o vizyona sahip kaç adam var ki? 0,5 falan! Sezonun transferi tabii ki Nihat. Özlemiş Beşiktaşlılar onu.



Fenerbahçe:

Gelenler:
Andre Clarindo Dos Santos, Cristian Mark Junio Nascimento Oliveira Baroni (Corinthians), Özer Hurmacı (Ankaraspor), Mehmet Topuz (Kayserispor), Bekir İrtegün (Gaziantepspor), Fabio Alves Da Silva ''Bilica'' (Sivasspor)

Gidenler:
Burak Yılmaz (Eskişehirspor), Josico (Las Palmas), Claudio Maldonado (Flamengo), Can Arat (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Gökhan Emreciksin (Kayserispor), İlhan Parlak (Ankaraspor), Yasin Çakmak (Sivasspor), Gürhan Gürsoy (Antalyaspor), Edu Dracena (Sözleşmesi feshedildi)

Fenerbahçe'da sezon "Ya benimsin ya kara toprağın" çerçevesinde izlenen politikayla alınan Topuz'la açıldı. Bekir olaylı bir şekilde gelmişti zaten. Bir de Brezilyalıları paketleyip getirdi Aykut Kocaman. Bence Fenerbahçe'nin adına yılın transferi Özer'dir. O çocuk eğer Fenerbahçe'ye gelen diğer gençler gibi kulübede kaybolmazsa Fenerbahçe yaşadı. Sakin ancak verimli bir sezon geçirdiler. En önemli transfer Aragones'in yerine gelen Daum. Daha iyi bir hoca olamazdı Fenerbahçe adına.


0 yorum: