31 Ağustos 2009 Pazartesi

Pahalı Oyuncaklar


Basınımız Ankaragücü-Ankaraspor olayına uyandı. Daha önce olan Hacettepe-Gençlerbirliği olayına uyuyarak geçirdikleri ilk dönemi saymazsak. Bu daha farklı mı? Hayır. 2 kulübünde görünürde ve görünmeyeninde olan başkanları tek kişi. Biri Cavcav diğeri Melih Gökçek. Olay ise kağıt üzerinde usule uygun, etik olarak usülsüz transfer hareketleri.

Kulübe üye olduğu gün başkan olan bir adam var mesela bu ülkede. Konuşmasını da babasının yaptığı bir başkan. 6 ay sonra da askere gidecek olan bir adam hem de başkan. Babalarımız, amcalarımızın "asker olmayana kız bile vermezlerdi" dedikleri gibi. 6 ay sonra kulübü babasına bırakacak haliyle. Aslında zaten babası yönetiyor ya neyse. Bizim bu kadar pahalı oyuncaklarımız yoktu zamanında. Bi' Fifa 98'imiz vardı. Bir de elektrik direği ve bir taşın kale direği olduğu futbol maçlarımız. Bunun etik, doğru, kurallara uygun olup olmadığı felan tartışma konusu. Büyükşehir Belediye Ankara ne kadar doğruydu ki? Hacettepe'nin iyilerinin önce Gençlere alınıp oradan parayla satılması ne kadar doğruydu ki? Hayırlısı felan olmasın. Gökçek Ankara'dan gitsin en hayırlısı bu olur. Berbat Ankara takımlarını yıllardır izlemekten gına geldi zaten. Berbat sahalarda.

Saha dedim aklıma geldi. Suni Çim, doğala döndü ya hani. Daha doğallaştık. Dünyada örneği yok diyorlar felan ya hani Moskova'yı görmezden gelip, neyse o çimler sararacak kışın. Çünkü ısıtıcı sistemin yapay çimde çalışma mesafesi 15cm. Doğalında ise 30cm. 15cm indirmekte 500bin Euro. Cavcav da tabii vermedi bu parayı. Olduğu gibi döşediler. Aralık ayında sarı çimlere, şubatta çamura hazırlanın...

0 yorum: