3 Eylül 2009 Perşembe

Portsmouth & Crouch & Defoe Çerçevesinde Tottenham





İsmail Köybaşı ve ardından Tabata transferlerinin ardından bol bol "Beşiktaş-Antep" ilişkisi yorumu yapıldı. Premier Lig'de ise bir benzerini Tottenham ve Portsmouth yaşıyor.

Önce Defoe sonra Crouch ve son anda Niko Kranjcar.

En komik öykü Defoe'ninki:
  • Tottenham'a ilk başta West Ham'dan yaklaşık 10 Milyon'luk bonservisiyle gelmişti. (2004)
  • 9 Milyon'a Portsmouth'a sattılar. (2008)
  • 16 Milyon civarı bir ücret karşılığında Tottenham'a döndü. (2009)
Bir senede 7 milyon artış. Vay be...

Crouch'ınki bi' ayrı garip zaten:
  • Tottenham 60.000 pound'a satıyor Crouch'u. (2000)
  • Crouch Queens Park Rangers, Portsmouth, Aston Villa, Southampton, Liverpool, tekrar bir Portsmouth ziyareti... (2001-2008)
  • 10.000.000 Pound civarında bir bedel karşılığında Crouch yuvaya dönüyor. Civarında diyorum çünkü transferin bedeli medyaya açılanmıyor. Elde bir de Pavly varken yuh denir bu fiyata! (2009)
Bu ikilinin kariyerindeki bir diğer çakışma da Harry Redknapp. Crouch, Defoe ve Redknapp tekrar aynı kulüpte. Sezona iyi başladı Tottenham ancak Modric'in uzun sürecek sakatlığı sorun oldu. Son anda aynı memleketten bir takviye yaptılar: Niko Kranjcar.

Tottenham diğer oyunculara garip paralar saçarken Kranjcar'ın bonservisini 2.5 milyon civarı bir fiyata aldılar; tabii ki Portshmouth'dan. Kranjcar'ın sözleşmesinin son senesinde olması da bir etken tabii.

Bakalım Modric'in yokluğunda neler yapacak Tottenham. Hem de Manchester ve Chelsea gibi iki zorlu maç kapıya dayanmışken.

Ayrıca Tottenham'ın Liverpool'la bir Keane hikayesi var ki o daha komik. Dahası da vardır Tottenham ile Portsmouth arasında yol alanların da sonra devam ederiz. (Boateng vs)

2 yorum:

Dem Coetzee dedi ki...

Keane'i sola çeker Pavlychenkoyu onun yerine böylece sorun çözülür.Modriç Tottenhamın her şeyiydi ama yeri doldurulur(Teknik Direktör gibi konuştum ha..)

Bay Kerahet dedi ki...

kranjcar'ı da onun yerine monte etmeyi deneyebilir.

ayrıca pavly'den önce crouch'a şans verir bence redknapp. Boş yere o kadar para saydılar.