1 Eylül 2009 Salı

Bir Gün "X" ile Oynarlar O Zaman Bu Kadar Kolay Olmaz


Olağanüstü spor medyamızın, sürekli düşene vurma politikası güden bir haber yazma mekanizması olduğu için sahip oldukları en basit tepki sistemidir bu. Bir takım sahada topunu oynar, pozisyonlar verir, pozisyona girer, kazanır bir şekilde. Sıra yorumlara gelir. Genelde beğenilmez tabii ki futbol ve futbolcular. Kaliteli bir oyun bekler herkes doğal olarak. Ama bir tarafta 100 milyon Euro'luk kulüpler diğer tarafta "bonservisini 100bin dolara aldık" diye güleriz ağlanacak halimize modundaki, 3 hoca değiştirmeden sezon bitirmeyen takımlar. Sen at eti salamı, çökelek peynirini pizza yapımında kullanırsan, eline ilginç bir hamurlu şey geçer. Neyse son moda, 4'te 4 yapan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin düşmesi için yazılan reçeteler.

Avrupa'da bilmem kim ile oynarsın, yarın derbi oynarsın o zaman böyle oynayamazsın muhabbeti aslında konu. Hani 38 haftalı ligimiz var, bir hafta Tottenham, hafta içi Sevilla, hafta sonu Sampdoria deplasmanına gidiyor ya takımlarımız ondan bu muhabbet. Ciddi ekiplerle oynamadı aslında bu tezin önemli noktası. Senin ligin kalitesiz ekiplerden kurulu bunu farketmiyor musun acaba? Kimle karşılaşabilir ki mesela Galatasaray güçlü olarak? Kaç sefer. Beşiktaş'la iç-dış, Fenerbahçe ile iç-dış, Bursa deplasmanı, Trabzon deplasmanı, Sivas deplasmanı ve Eskişehir deplasmanı. Geri kalanını banko kazanmayacak bir takım mı Galatasaray veya Fenerbahçe. Bu takımlar ayrıca bahsedilen kalburüstü takımlara da Denizlispor'a, Kasımpaşa'ya hazırlandığı gibi de hazırlanmıyor. Bir Trabzonspor maçının konsantrasyonu ile Manisaspor maçı bir midir? Galatasaray, Benfica'yı ve Hertha'yı (80.dakikaya kadar) deplasmanda ezerek yenebilecekken tutup Hacettepe'yi mi yenemeyecek. 3 gün önce 5 yiyip, 3 gün sonra Bordeaux'a 4 atan Galatasaray var mesela. Bırakın bunları. Bir gün o bahsedilen takımlara karşı da böyle oynamazlar elbet. Basmadıkları yer kalmaz sahada. Bu sözler de boş laf geride kalır.

Daha yaratıcı, daha pozitif. Hala Leo Franco'yu eleştirmek için maç bekleyen yorumcular var mesela. Maçta kendisine gelecek pozisyonlar maksimum bu kadar. Ne beklentisidir anlamadım? Futbol'un 3 ihtimalden oluştuğunu neden unuturlar ki acaba? Bir gün birisi gelir 3-4 atarmış bu takımlara. Futbolda oluyor bu hemde. Ne ilginç 3-4 gol yemesi veya yenilmesi bu takımların. Halley kuyrukluyıldızı gibi bir mucize mi ki bu? Futbol sadece. 3 ihtimali olan bir oyun...

0 yorum: