4 Eylül 2009 Cuma

Görülmeyen Estonya Tehlikesi


Galatasaray, Levadia Talinn'i ilk maçta perişan etti ya hani, Levadia'da Estonya Ligi'nin açık ara lideri, Ulusal Takım'da aynı sonucu alacak düşünceleri var. İşin aslı ise hiç öyle değil maalesef.

Öncelikle Talinn'den Estonya'ya gidecek olan ilk 11 oyuncusu 2 maksimum 3 adet. Yani karşımıza Levadia Talinn çıkmayacak. Genellikle, Rusya, Ukrayna, Finlandiya liglerinde oynayan futbolcular gelecek. Bu oyunculardan kurulu Estonya takımı da 5 puana sahip. 1 puanı da bize karşı. Bu maçta onların prestij maçı haliyle. Brezilya maçında izlediğim Estonya takımının en önemli özelliği tatlı sert savunma yapması. Bize 3-4 pas üstüste yaptırmamak için herşeyi yapacaklardır. Bizim ise bu savunmayı açmak için, yetenekli oyuncuların etkinliği ve kanat bindirmeleri gerekecek. Arda Turan çok kilit. Galatasaray'da Servet ve Zan ile yaptıkları duran top organizasyonlarıdan bir gol veya gol pozisyonu yaratmalılar. Yerleşmiş olan savunmayı açmak için kanat bindirmeleri ile adamları, defansı sağdan sola da koşturmalıyız doğal olarak. Sabırlı olmalıyız. Görünmeyen tehlike olarak da, bu maçta gelecek bir puan kaybı umutları bitirecek neredeyse. Bu takımın Türkiye'ye kazanmaya geldiğini söyleyemeyiz. Kazara 1-2 duran topla şans arayacaklardır. Kontraları da göbek Nuri - Emre'den kurulacağı için tehlike yaratabilir.

Ukrayna maçı gibi bir maç olacak yani. Daha savunmacı, daha sert bir maç olacak. Talinn gibi 5 olmayacak kısacası. Takım Talinn değil zaten. İyi bir savunma takımı. Brezilya'nın bile özel maç olmasına rağmen hızlı bir atakta açtığı bir takım. Az gol yiyen, bizi zorlayacak bir ekip. Kolay değil. Zor. Bosna kadar zor.

1 yorum:

Dem Coetzee dedi ki...

Tihhon SISOV (Tallinna FC Levadia).
Sander PURI (Tallinna FC Levadia).Bu iki oyuncudur sadece.Dün akşam NTV Spor'da Mustafa Doğan'ın dediği gibi!!!Estonya takımı Tallinn takımından ibaret değildir.Sizin de dediğiniz gibi çoğu diğer kuzey ülkelerinden gelmektedir.Konumuz dışında ama Mustafa ile Sergen pek olmuyor dünyadan bir haberler ve bilgi sahibi değiller bunu da belitmek istedim.