4 Nisan 2010 Pazar

Kocaelispor - Arsenal



Siz, Kocaelispor'un Arsenal'i, hem de as kadroya çok yakın Arsenal'i 4-1 yendiğini biliyor musunuz? Hem de bunun 2001 yılında olduğunu biliyor musunuz? Bilmeyenlere Hikmet Karaman'ın Türk Futbol tarihinin efsane olarak lanse edilen maçlarından birisine imza attığı güne götürelim.

25 Temmuz 2001. Sezonu Fenerbahçe lider bitirmiş. Şampiyonluğun Galatasaray adına gittiği maçta da yine Hikmet Karaman var. Kocaelispor 2-0 öne geçiyor Ali Sami Yen'de. Ardından Galatasaray 2-2'yi yakalıyor. 90.dakikada Galatasaray maçı çevirdi derken Kocaelispor maçı 3-2'ye getiriyor. Galatasaray'a ağırdan da öte bir darbe vuruyor. Arsenal de 1 sene önce Uefa'yı finalde aynı Galatasaray'a kaybetmiş bir ekip. Hikmet Karaman'ın ekibi ile Arsenal aynı yerde kamp yapıyorlar.

Muhtemelen bir gün Hikmet Karaman, Arsene Wenger'e maç teklif ediyor. Ya da tam tersi. Tabii Hikmet Karaman altta kalmıyor. Diyor ki; "Sizin kupada yenildiğiniz takımı, ben kendi sahasında yendim. As takım ile mücadele edin". Wenger'de bundan mı çekinecek, as takımı çıkartıyor. As takım da as takım hani. Keown, Seaman, Vieria, A.Cole, Dixon, Berkgamp hatta İnamoto bile var. Yedekten Henry bile giriyor oyuna. Kocaelispor'da Ayman, Lazarov, Serdar Topraktepe, Nuri, Alex Yordanov, Timko'lu as kadrosu ile çıkıyor.

Maçın ilk yarısı 2-1 bitiyor. Yetmiyor Hikmet Karaman'a. İlla ki iz bırakacak. Yine Arsene Wenger'e final skoru yaşatıyor. 4-1 bitiyor maç. Penaltısız hem de. Arsenal'e Kocaeli'nin plakasını bırakıyor. Sonrasında da Hikmet Karaman'ın o bildik zafer gülümsemesi ile elinde sembolik kupası... Arsene Wenger, Kocaeli bile diyemiyor şaşkınlıktan...

5 yorum:

Lev Kom dedi ki...

Dün gibiydi. Kocaeli'nin düştüğü haftaya denk gelmesi de ayrı bir hüzün. Wenger'in de Türk takımlarından çekmesi de ayrı bir derdi.

The Eagle Abroad dedi ki...

Ve Kocaeli simdi sahipsiz, ve Kocaeli bankasyadan da dustu...

MY aslan avcısı dedi ki...

bilmiyordum, öğrendim sayende.. demek ki Hikmet Hocadan çeken sadece Fener değilmiş, yerel gazetenin manşeti de çok manidar..

bussballer dedi ki...

Videoyu çeken abinin de kafası güzel herhalde :D vermiş alttan müziği maç adına hiçbir şeyi göstermemiş.

Bu maçı bizlere hatırlattığınız için teşekkürler.

Dejan dedi ki...

Dahası Hikmet Karaman, Wenger ile iyi arkadaş olmuştur bu maçla. "Türkiye'ye geldiğinde beni arıyor" diyordu Karaman.