10 Nisan 2010 Cumartesi

Hakemleri de Her Maçta Yenemezsin / BJK 0-0 TS





Klasik yukarıdaki takımlarla Beşiktaş maçları gibi bir maç oldu. Ligin genel oranına göre zevkli maçlar yani.

Beşiktaş arka tarafı sağlam oynadı yine. Trabzonspor'a kontralar harici ciddi tehlikeler yarattırmadı. 60'dan sonra ise Beşiktaş'ı biraz daha baskı altına almaya çalıştı. Ceyhun Gülselam'ın ortasahayı güçlendirmesi ve uzaktan şutları etkili oldu.

Beşiktaş'ta ise maçın adamı sakatlanıp oyundan çıkan Rüştü oldu diyebiliriz. 2 net pozisyonu ellerinde eritti. Görevini yaptı ama erkenden çıkmak zorunda kaldı. Kalan 10 adam içinde Toraman gayet başarılıydı. Bir pozisyonda takım arkadaşına topu atmayıp şut çekmek dışında hata da yapmadı. Yusuf ilk yarı boyunca Serkan'ın kucağından kurtulamadı. İkinci yarıda sahada kaldığı süre boyunca nihayet içeri kat etmeye çalıştı ancak bir yerden sonra "ciğeri yetmedi" diyebiliriz.

Bunu söyleyeceğim pek aklıma gelmezdi ama Tello'yu arıyor Beşiktaş. İki haftadır iki pas atacak adam yok. Aynı anda Tabaya, Ferrari, Nihat ve Tello'nun sakatlanması kötüydü zaten. Ferrari'yi Toraman'ın performansı sayesinde aramadı ama -bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi- Tello'yu arıyorlar.

Bir de Bünyamin Gezer var tabii. Trabzon lehine sertliklere izin verdi. Burak Yılmaz'a vermesi gereken iki sarıdan anca birini verdi. Bu durumu Şenol Hoca anladı Burak'ı çıkarttı zaten. O ana kadar Beşiktaş'ın Es-Es maçındaki gibi "hakemleri de yen" felsefesi ortaya çıkar zanettim ama çekirge her zaman zıplamıyormuş.

Bir de son dakikalarda verilmeyen bir penaltı var. Evlere şenlik. Adam "löööp" diye tokatlıyor topu. Hakemler nasıl görmüyor anlamak mümkün değil. Mustafa Denizli'nin ilk defa bu kadar sinirlendiğini gördüm. Ne diyelim, Polis Bayram'ın kutlu olsun Bünyamin. Bugün sana, sayende bize her gün bayram olacak!



İşte o pozisyon. Pek net değil gerçi.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

garibim beşiktaşlının feryatları bunlar ulan daha ceza sahısında bile değil son dakikada verilmeyen penaltı ba ba ba ba ya trabzona yapılanlar!!! hayır yani holoskoda gidip o topu tutacaktı besiktas usain bolt'umu transfer etmiş ya da biz mi bilmiyoruz? bu söylediğim kulağına küpe olsun şampiyon olamicaksınız!!!

not tabzonlu değilim merak etme

Bay Kerahet dedi ki...

1- poziyons cezasahası içinde.
2- topa holosko değil ekrem koşuyor.
3- önce bi' adını göster koçum.

yorum yaparken bu kadar heyecanın anlamı yok. az bi sakin.

Beytullah dedi ki...

Baştan söylüyorum Trabzonspor taraftarıyım, yazıcaklarımı buna göre değerlendirecekseniz sorun etmem...

Maçın ilk 15 dakikası topa sahip olup çakma Barcelona gibi top çeviren Trabzonspor'du. Beşiktaş ise deplasmanda oynuyormuş gibi geriden uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı.. Ki buldu da..

Şenol Güneş'in oyuna müdahaleleriyle oyunda hakimiyet pozisyon anlamında da Trabzonspor'a geçti...

İlk yarı oyunun hakkı beraberlikti ve öyle sonuçlandı...

İkinci yarıda ilk 12-13 dakika haricinde yine oyunun kontrolü, özellikle 55-80 arası Trabzonspor'undu. Bu arada bulduğu golle sonuçlanabilecek 5 pozisyon vardı... Colman, Ceyhun(3), Sezer ile sonuç alınamadı...

Özetlemek gerekirse, dünkü maçı taraflı ya da tarafsız futboldan anlayan bir insana sorsanız maçı kazanmayı hakeden bir takım vardı o da Trabzonspor'du der.

Unutmadan penaltı pozisyonuna değinmişsiniz, sormak isterim, ilk yarıda Burak'ın Uğur tarafından indirilmesi penaltı değil miydi...

Şu maçtan sonra "hakemleri de yen Beşiktaş" diyebiliyorsanız...

Size başarılar...

felix mourinho dedi ki...

@beytullah

ben burak'ın pozisyonuna katılmıyorum bu yorumunda. attı kendini. burak bile, hatta takım bile pozisyona takılmadı. egemen'in yaptığı da penaltıydı son anda.

maça gelince de 55-80 arası trabzonspor'un gol bulamaması hem şanssızlık, hem yeteneksizlik hem de hakan'ın yeteneğidir. her topu yeni açık'ın 2.katına vurdu takım.

trabzon'a gelirsek her maçta üstün oynayabilir oyuncularının oyun stili yüzünden. ama topa vurmasını bilmeyen bir santraforu olmadıkça her maçta beraberliğe hayıflanır bu takım.

Beytullah dedi ki...

Yapmayın, Hakan 3 tane net gol çıkardı, bir top direkten döndü, Colman bomboş pozisyonda kafayı vuramadı ki çarpsa bile kaleye gidecekti top.

Burak'ın pozisyonunda hakemin yorumu tamamıyla o pozisyondaki kişinin Burak olmasındandı. Televizyon görüntülerinde çok bariz şekilde Uğur'un Burak'ın formasını ne kadar çektiği görünüyor...

Trabzonspor'un oyuncu karakteriyle ilgili olarak ta bir sistem oturtulmaya çalışılıyor ki bence hem -en azından bana- keyif veriyor, hem de -şu anda tam olmasada- sonuç alabiliyor...
Bu maçta top girmemiş olabilir... Onun nedeni de Hakan'ın bizimle ilgili bir sıkıntısı olduğundandır, bize karşı oynadığı ve diğer maçları bunu söyletiyor yanlış anlaşılmasın..

Haddim olmayarak, Beşiktaş ile ilgili olarakta bir iki şey söylemek isterim...

Ciddi ciddi bir takım değişiklikler yapılması lazım Beşiktaş çok düz bir takım... O tribünler olmasa süper ligde çoğu takım üzerinde baskı kuramaz... Ki deplasmanlarda bu görünüyor...

Selamla...

felix mourinho dedi ki...

zaten hakan'ın yeteneği dedik pozisyonlar için. ama şunu söyleyim. trabzonspor şimdiden gelecek sezonun hazırlıklarına başladı. muhtemelen sezon sonu santrafor ve stoper alıp, iyileşirse yattara, iyileşmezse de yetenekli bir kanat adamı alıp kafaya oynayabilir.

ama bir santrafor şart bu takıma. umut gücünün yüzde 90'ını topu kaleye götürmek için harcıyor, gücü kalmadığından topa vuramıyor son hamlede.

kimse katılmayacak ama denizli olmasa beşiktaş tepeye felan oynayamazdı bu kadroyla.

Bay Kerahet dedi ki...

@ beytullah

bak arkadaşım yazsıda ne yazmışım:

Beşiktaş arka tarafı sağlam oynadı yine. Trabzonspor'a kontralar harici ciddi tehlikeler yarattırmadı. 60'dan sonra ise Beşiktaş'ı biraz daha baskı altına almaya çalıştı. Ceyhun Gülselam'ın ortasahayı güçlendirmesi ve uzaktan şutları etkili oldu.

Oyun olarak tranbzonun ve şenol güneşin hamleleri maçı kazanmak içindi, şansları olsa belki alırlardı da.

Ama hakem tarafından hakkı yenen bi' taraf varsa o da Beşiktaştı.

@ felix:

"kimse katılmayacak ama denizli olmasa beşiktaş tepeye felan oynayamazdı bu kadroyla"

kesinlikle katılıyorum.

Beytullah dedi ki...

Beşiktaş 90 dakika maçı kazanmak için doldur boşalt ve bobo'nun bir pozisyonda kişisel cabası dışında ne yaptı da, maç yazısının başlığında beşiktaş'ı hakem yaktı diyebiliyorsunuz...

Lütfen biraz daha gerçekçi olalım...

Denizli konusuna gelince falcı olmadığım için bilemem Beşiktaş tepeye mi oynardı baş altı mı oynardı, ama Batuhan gibi bir adamı bu kadar gol sıkıntısı çekerken hiç denememesi ve hala Nobre'nin ayağına bakması sadece yazık...

Bay Kerahet dedi ki...

orası da benm yorumum katılmayabilirsniziz.

ayrıca Batuhan diyenlere şu yazıyı tavsiye ediyorum:

http://golsuzesitlik.blogspot.com/2010/04/bir-garip-batuhan-karadeniz-hikayesi.html

Batuhan'ın oynamaması kendisinden başka kimsenin suçu dğildir.