9 Nisan 2010 Cuma

The Fellowship





Son zamanlarda gündem malum "BursAnkara" kardeşliği.

Aynı ligin iki takımının "kardeş" olmaları kadar saçma bir şey yok bence, bunu baştan belirteyim. Her türlü hatır şikesine açık maçları arttırmanın bir anlamı yok. Yanlış anlaşılmasın, Ankaragücü-Bursa maçlarında "şike" vardır demiyorum. Ama her zaman bir kapı açık kalıyor. Ankaragücü oyuncularına üzülüyorum aslında. Ekstra performans göstermedikçe her zaman bu baskının altında kalacaklar. Kazanamazlarsa "maçı zaten sattılar" olacak. Geçen Beşiktaş maçında iyi oynarsalar "hatır şikesi" olacak.

Peki son hafta bir Bursaspor - Ankaragücü maçı olsaydı altından nasıl kalkacaklardı?

Ankaragücü'ne bakıyorsun. Hani şu ligin en şaibeli takımı. Ankaraspor ile nasıl birleştiler ortada. Bir anda takımın 50 oyuncusu oldu. Tarihine baktığın zaman ise bir Kenan Evren görüyorsun mesela evlere şenlik. Bu kulüp yüzüncü yılını kutluyor bu arada. Kutlu olsun, mazinle çok yaşa Ankara!

Bursaspor'a bakıyorsun. Bu ikilinin Beşiktaş'a düşman olmasının sebebi bu takım. 2003-04'de Beşiktaş yüzünden küme düşmüşler. Hani gören de Bursa'nın ayağını Beşiktaş kaydırdı zanneder. Adamlar ilk 17 maç boyunca sadece 2 adet galibiyet almış! Öyle bir performansın ardından ligde kalmaya umutlanmış utanmadan. Son maçta Beşiktaş Rizespor deplasmanında 1-0 yenilmiş. Bursa ise evinde Samsunspor'u güç bela 1-0 yenmiş. Ama suçlu Beşiktaş olmuş. Yöneticileri falan herhalde iyi yemiş bunları. İyi taktik.

Sonra bu kardeşler birbirlerinin ellerini tutmuş; kardeş olmuş.

Böyle kardeşlik o-l-m-a-z! Olamaz!

Tamam birbirinize düşman olmazsınız belki ama böylesine sevgi duyamazsınız. Tabii paşa gönlünüz bilir isterseniz olun. Ama her türlü "şike" damgasının altında adınız kalırsa sesinizi çıkaramazsınız. Çünkü yenseniz de yenilseniz de bu kardeşlik sizi "şaibeli" yapar.

Bir de Bursaspor'un başkanına helal olsun diyorum. Geçenlerde TRT'de yayınlanan bir programa sarhoş bir halde meyhane gibi bir yerden telefonlara bağlanarak kendi belli etmiş bir adamdır. Şimdi bir de utanmadan "Beşiktaş'ın son maça kadar iddiası kalmazsa şampiyonluğumuzu izlemeye gelebilirler" demiş. Aferin size aferin. Çok güzel hareketler. Taraftarınıza hedef gösterdiğiniz Beşiktaş ile uğraşın ki koltuğunuz sağlamlaşsın.

Birbirinize kız verin, kız alın, ortak değerleriniz olsun, şehitleriniz varmış falan. Güzel şeyler afferin.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Beşiktaşlı olduğun için anlayamazsın zaten. Allah bilir solcusundur da. Ha, ama bilmezsin geçen sene Ankaragücü küme düşme hattındayken onları yendiğimizi.Bu tribün kardeşliğidir ve bunun geçmişi 3-5 yıl değil, 82'den beri var. Şimdi gündemde olmasının sebebi Bursanın lider olmasıdır ve komik olan Beşiktaşlıların bunu bile bile bundan şikayet etmeleridir. Yediremezsiniz böyle şeyleri çünkü.

Gençay Ergez dedi ki...

Ankaragücü-Bursa kardeşliği ortak şehitlerinin olmasından dolayıdır.. hikayesini biliyorsundur... buda gerçektir...

Beşiktaş'a olan düşmanlıkları ise ayrı ayrıdır... şikeye açık bi olgu değil bence.. gençlerbirliği oftaş lige çıktığında ortalık kaynadı, aynı oftaş yatacak dediği Gençlerbirliği'nin 5 puanını çalarken kendine 4 puan çıkarttı.. Taraftarları bizdik hacettepe ismiyle Ankaragüçlülerde sahip çıktı hiçbişey olmadı... bu zihniyetle alakalı..

futbol dostluk kardeşlik diyoruz, tamam Bursa'nın Ankaragücü'nün Beşiktaşla didişmesi anlamsızdır ama bu tarz yakıştırmalarda, dostluk kardeşlik olsun, fb-gs derbilerinde kavga olmasın derken insana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derdirtir... Kasımpaşa'da Es-Es'e maç satıyor ozaman bizde buna mı isyan edelim...

Bay Kerahet dedi ki...

ben birbirlerine düşman olsunlr demiyorum. birbirlerini sevsinler kimseye dert değil.

ama bu devam ettiği sürece en başta ankaragücü-bursaspor maçları olmak üzere çok saçma şeyler olacak.

Bursa gerektiğinde ankarayı yenmek için ekstra motive olcak, gerektiğinde ankara bursayı yenmek için motive olacak. olacak da olacak. hocalar da oyuncular da bunun altnda kalacak hep.

yoksa banane isterse 17 takım kardeş olsun 1 takıma karşı oynasın.

Unknown dedi ki...

Buradaki meselede bir yanlışlık var. O da şu. Kardeşlik tribünler arasında, kulüpler arasında değil, o yüzden kıran kırana maçlar oluyor. Dediğim gibi geçen sene küme hattındayken yendik ve hiç bir şey olmadı, hatta herkesin kaybetmemizi beklediği bir dönemde. Sadece kardeşliğimiz daha da kuvvetlendi. Kardeşlik öyle balondan bir şey değil, ortak şehidimiz var (Allah rahmet eylesin) ve bunun üstünden gelişen bir kardeşlik bu (bu memleket insanının en hassas konusu bu). Ondan tribünde bu ebediyen sürer, futbolcular arasında gerginlik olsa dahi (ki maçlarda oluyor da). Ha, bu kardeşliğimiz yüzünden itham altında kalacaksak, varsın kalalım.

Bay Kerahet dedi ki...

arkadaşlar ya ben derdimi anlatamıyorum ya da siz anlamıyorsunuz.

Bursa ve ankaranın ortaklıklarını biliyorum. Tekrar tekrar yazmanın anlamı yok. bunlar güzel şeyler olablir hatta. düşman olmalarından iyidir diyelim ya da. ancak bu yakınlaşma her şeye açık!

bursa-ankara maçında futbolcunun düştüğü durumu düşünün sadece. maçı bırakmış olmamak için gereksiz bir stres altına giriyorsun. ligin diğer maçlarında da öyle. hocaların düştüğü durum vesaire...

bu kardeşlik olduğu sürece tehlikeli söylemler olmuştur, olacaktır da. bunları kabullenmeyi göze alıyorsanız buyrun kardeş kardeş takılın.

yoksa ne Bursa ne de Ankaragücü Beşiktaş'ın umrundadır. Beşiktaş'ın rakibi bunlar mı Allah aşkına?

Gençay Ergez dedi ki...

taraftarlar arasındaki bu durumun futbolcuları kasacağını düşünmüyorum..ki bugüne kadar rastlamadım.. futbolcular parasına bakar profesyoneller sonuçta işleri bu çıkıp oynayacaklar..

Beşiktaş ile aynı ligde olduğu sürece bütün takımlar Beşiktaş'ın rakibidir... sizin bu tarz söylemleriniz, küçük görmeleriniz şikeye daha açık hakemler federasyon sizi kolluyo bu durumda yenileceklerini bile bile futbolcularımız niye maça çıksınlar düşünsenize üstlerinde ki stresi..

çok taraflı bakıyorsunuz bence taraftarlar armanın peşinde, futbolcular top gerek yok sorgulamaya, yanlış demeye bu tip şeyleri....