7 Nisan 2010 Çarşamba

Galiptir Bu Yolda Mağlup

Önce sürprizden başlayalım. Manchester United'dan. 7.dakikasına 2-0 önde girdiği maçta, 41.dakikada 3.golü bulması turu bitirmişti aslında. Sadece 45.dakikaya kadar dayanması ve devreye 3-0 girmesi gerekti. Olmadı. İlk yarının Bayern adına en kötüsü Thomas Müller'in çabası ve Ivica Olic'in becerisi 3-1'e getirdi skoru. Hani deplasmana giden büyük takım 1-0'a yatmaya kalkar ya, tam o duruma düştü United. "Skoru koruyup, bir tane atarsam biter"i oynamasına izin vermedi Rafael. Zaten 2 maçtır Ferguson'u yıkan kanat bekleriydi. 2 maçta 3 farklı kanat beki oynattı Sir. Neville frikiği yaptırmış, Evra, Olic'e ikram yapmıştı. Rafael golü attırmayıp kendisini oyundan kendini attırınca Sir Alex Ferguson, Sir Alex Ferguson adının belki de Manchester tarihindeki en kötü 15 dakikasını oynattı. Tek santraforu çıkartıp, kanat beki alması oyunu Atletico Madrid karşısında ki Galatasaray'a çevirdi. "Bu sıcağa kar dayanmaz" terimi gerçekleşti. Hani bu hamleyi bu ülkede herhangi bir takımda yapsa başkası da değil o yapsa muhattabı olacak kişiyi biliyoruz hepimiz. Santraforun yoksa Manchester da olsan değişmiyor yani. Neticede Arjen Robben, bir sanat eseri bıraktı ve turu aldı.

Van Gaal ilginç adam. Elemeli turlarda inanılmaz skorlar alıyor. Fenerbahçe karşısında 3-3'ün rövanşında 2-0 geriye düşüp, 88'de turu alması, ondan bir sonraki turda Newcastle'a deplasmanda 4-2 yenilip içerde 2-0 alması, bir önceki turda Fiorentina'ya karşı 2-1 ve yine deplasmanda bir Robben şaheseri ile 3-2 yenilgi ile turu geçti. Deja Vu yaşamıştır Van Gaal. Bir an "otelde uyuyakaldım mı acaba" demiştir muhtemelen.

Manchester United elendi. Her sene 4 yarı finalistin 3'ünü veren İngiltere, bu kez yarı finale takım bile çıkartamadı. Lineker'in dediği gibi; "Futbol 22 kişinin oynadığı ve sonunda Almanlar'ın kazandığı bir oyundur"

********

Gelelim, beklenen skora. Olympique Lyon'a. Yıllardır en efsane kadroyla, en iyi hocayla bile yarı final görememişti Lyon. En çok yaklaştıkları zaman San Siro'da 89.dakikaydı ve 0-0'ın rövanşında durum 1-1'di. O gün sahneye "ofsaytta doğan" çıkmış, bir anda maç atılan 2 golle 3 olmuştu. Bugün ise Lyon Hanedanlığı geleneğinin şampiyonluk yaşayamamış teknik adamı Claude Puel, takıma yarı final gösterdi. 3-1'in rövanşında Bordeaux'a 2-0 yetiyordu ama 1-0'da kaldılar. Hem de Lisandro'suz Lyon karşısında.

Açık söyleyeyim Lyon - Münih eşleşmesinin daha adaletli olacağına inanıyorum. Yani Old Trafford ya da Camp Nou gibi bir atmosferle 2-0 yenik başlayıp, rakibe ezilmektense 2 güzel mücadele izleyeceğiz gibi geliyor. 2 güzel taktik savaşı. Lyon'u belki de finale götürecek eşleşme.

Bayern Münih - Lyon ve Barcelona - Inter. Santiago Barnebau'da. Jose durduramazsa, Real'liler stadın kolonlarını felan çatlatsınlar şimdiden. Gerekte yok aslında. Muhtemelen finalden sonra o stat kepenk indirir.

0 yorum: