9 Nisan 2010 Cuma

El Classico'ya Doğru Rakamlar / Barcelona





Real Madrid'in iç saha ağırlıklı istatistiklerini vermiştik önceki kayıtta. Şimdi ise deplasman takımı Barcelona'nın dış saha ağırlıklı performansına bakıyoruz.

Deplasmanda Barcelona sadece 1 maç kaybetti. 10 galibiyeti, 4 beraberliği var. Son 4 deplasmanda 4 puan bıraktılar. Deplasmanlarda toplam 32 golü var Barcelonanın. 2.13 gibi bir ortalamaya denk geliyor ki deplasman için güzel bir ortalama. Barcelonaya yakışır cinsten hani. Barcelona'nın toplam 75 golü var. Bu gollerin 26'sı Messi'den, 15'i Ibracadabra'dan.(Ibra'nın bu sezon pek bir sihrini göremedik ama). Takımın gollerinin yarısından fazlasını atmışlar yani. Real'de Ronaldo + Higuain ikilisinden daha da üstün bir performans diyebiliriz. Katalan ekibin 19 golü 75-90 dakikaları arasında atılmış. Son çeyrekte mükemmel açılıyorlar diyebiliriz. Ancak toplam yedikleri 19 golün 9'unu da bu dakikalarda yemişler. Diğer çeyrek saatlerde 2'şer gol yemiş ama son dakikalarda bu kadar gol yemeleri, Real'in en çok o dakikalarda gol atması... Son dakikalar mükemmel geçecek gibi El Classico'da. Ayrıca Barcelona maçların %90'ında ilk golü atan takım oluyor. Buraya da dikkat etmek lazım. Yabancı sitelerdeki bahislere selam olsun! :)

Rakamlar böyle, bakalım sayılar haklı mı çıkacak yoksa aksi durumlar mı yaşanacak. Kalbimden geçen Real'in iç sahadaki 3.33'lük, Barcelona'nın deplasmandaki 2.13'lük gol ortalamasının tutması. İddaa'da 4-6 gole verilen 2.15'lik oran da gayet makul. Kim kazanacak tahmin etmek zor bence ama bol gollü maç bekliyorum.

0 yorum: