31 Mart 2010 Çarşamba

10 Senenin Küçük Bir Özeti Gibi


Sırasıyla Bülent Korkmaz, Hasan Şaş, Aykut Erçetin, Sabri Sarıoğlu, Uğur Uçar ve Volkan Arslan...

Neyse, bu adamların zaten hepimiz biliyoruz. Hatta; silüyetlerinden bir sürü hikayeyi de anımsıyoruz...

Yedek klübesi; bir takımın potansiyelinin üzerine çıkması için mühim bir olgudur. Resim 2. Fatih Terim döneminden ve benim bu silüyetlere bakınca aklıma gelen;

Bülent Korkmaz
, o dönem klüple nasıl ilişkisi kesildi biliyoruz.
Hasan Şaş, Ali Ece' ye benzemiyor mu? demek dışında aklıma ne futboluyla alakalı bir şey geliyor ne de herhangi bi şey; orada neden "abilik" yaptığı konusunda net bir fikrim yok
Aykut Erçetin, hala oturuyor. Tek fark; Sami Yen, Olimpiyat stadı kadar rüzgarlı değil.
Sabri Sarıoğlu, "o dönemin harika çocuğu" bunu söylerken ben bile inanamıyorum kendime ve gülüyorum
Uğur Uçar; gitsen de bir kalsan da bir artık yavrucum; üzgünüz.

Vee Volkan tabii; işte insanı zıvanadan çıkartan zincirin son halkası... Galatasaraydaki olumlu hareketlerinden video yapıp, yutuba koysanız Alanzinho ile çekişir aslında...

Şurda haksızlık var, hak etmeyen var, o zaman neden yer kapladığına anlam veremediğim var, hala neden olduğuna anlam veremediğim var, bir taraftar olarak; kendisine yapılandan ötürü yönetimime ters düşeceğim var, var oğlu var...

Peki ben size sorarım; bu adamlardan hangisini oyuna alırdınız?


(Bir de dipnot düşelim; bu maçta anladığım kadarıyla stoperde Emrah Umut ya da Almaguer oynamış)

13 yorum:

M.T dedi ki...

Volkan, Sabri, Uğur, Aykut hariç hepsini oyuna alırdım. Geriye 2 kişi kaldı zaten:) Kalan 1 kişilik hakkımı kullanmamayı bunları oyuna sokmaktan bin kat daha tercih ederdim hocanın yerinde olsam.

felix mourinho dedi ki...

10 kaplan gücünde volkan arslan var olum. sldkjfldsj. ömer erdoğan oynamıştır bekte.

bonaventure dedi ki...

bülent korkmaz; geçen sezon takımın başına geçtiğinde bir çoğumuzun ona nasıl pep muamelesi yaptığını da biliyoruz.

hasan şaş; orada abilik yapmıyordur. en büyük abiliği 16 dakika sonunda gelen şampiyonlukta yapmıştır. 13 asisti vardı yanlış hatırlamıyorsam o sezon (ve eğer sen galatasaraylıysan o sami yenin çimlerinde çocuğuna sarılırken sende tv başında ya da stadda ağlıyorsundur. yok ben o maçı izlemedim diyorsan bunları yazabilmiş olman normaldir)

aykut erçetin; 2. kaleci dediğin böyle olsun. sahaya çıkarsa işini yapar. çıkmazsa sesini çıkarmaz. kalede de rekabet olmaz ki yahu. birinci kalecin ya vardır ya yoktur. umarım her zaman kulübemizde durur bu adam.(tabii ki tartışılır ben beğenirim sen beğenmezsin ama her şeye rağmen getirdiği bir şampiyonluk vardır)

sabri sarıoğlu; o dönemin harika çocuğu bu döneminde en iyi çocuğu. bu sene de sabri'ye laf atıp durmayın yahu. allah çarpar.

uğur uçar; uğraşıyor didiniyor olmuyor. belki olacak belki hiç bir zaman olmayacak bilemem. ama daha düne kadar küçük kaptan dediğimiz adamı böyle küçük düşürücü ifadelerle yolalayacaksak vay halimize ki bu takım için mücadele ederken diz kapağını kırmışsa.

volkan arslan; onun için diyecek bir şey yok. bir fener maçını alıp bizi sevince boğmuştur. bir de istanbulspora "0" dan attığı gol. sonrasında olmadı. çekti gitti.

özellikle hasan şaş hakkında söylediklerini okuyunca ve de yorumunuzu bırakın kısmındaki açıklamayla kıyaslayınca komik duruma düştüğünüzü farkettim. sizin bir fotoya bakıp önünüze gelene sallamanızla buraya birilerinin gelip size saydırması arasında pek bir fark yok. eğer sizin bu yaptığınız bir emek karşılığında olmuşsa, bir düşünce sistematiğinin ürünüyse veya bir hafta süren bir fikir jimnastiğinin ürünüyse hakikaten vay halinize. bu yaptığınız belki yüzlerce belki binlerce klavye tuşudur ama s.ke sürülcek akıl veya fikir değildir bilesiniz.

felix mourinho dedi ki...

@bonaventure

zaten buşker burada hasan'ın genelinden bahsetmiyor ki. 2.terim dönemindeki hasan'dan bahsediyor. uğur hariç, hepsinin II.Terim döneminden bahsediyor.

hasan'a sallamak yok yani burada. dediğim gibi derin bir nefes al yeter ;)

M.T dedi ki...

bonaventure'nin en iyi yaptığı iş, hiçbir şey üretmeden, bilip bilmeden, üretene sallamaktır. bir tek bunu beceriyor zaten. hazır yemek koy o da beğenmesin bir de küfür etsin. ayrıca volkan o golü istanbul'a değil diyarbakırspor'a attı. bari bunu bil adamın 3 golü var topu topu ligde. beğendiği aykut 8 senedir takıma hiç bir şey verememiş, sabri ise ilk sezon ve bu sezon dışında aradaki 6 seneyi heba etmiştir. bu adamı ciddiye almayın.

bonaventure dedi ki...

felix: bu fotoğraftaki insanların hepsi teker teker çok değerlidir gözümde. bence bu formayı ıslatan abdullah ercan bile önemlidir. belki bir asisti bile yoktur (sanırım bir golü var sadece) ama onun floryada bulunmasının birilerine bir faydası olmuştur. kimbilir belki ardaya bir çikolata almıştır. ardanın da futbol şevkini arttırmıştır. sonuçta bu fotoğraftaki adamların genel olarak çok büyük bir hataları olmadı bu kulübe karşı. tamam zaman zaman yanlış anlaşılacak demeçler vermişlerdir ama hiç bir zaman bir "küçük" hakan gibi bir kasıtlı ve bilerek yaptıklarını düşünmüyorum. tabii ki bu benim fikrim ama ortada bir durum var ki o sezonun sonunda 6. da olmuş olsak işte karşılığında bu seneki sabriyi aldık belki de uğurumuz olacaktı adamın diz kapağı kırıldı. o hasan şaş bizi şampiyon yaptı futbolcuların antremana çıkmadığı dönemde.

bize çok büyük duygular yaşattı bu adamlar. kimbilir hangi acıları yaşıyordukta unuttuk sayelerinde. bizlerde en azından bunun karşılığı olarak bu insanlara böyle küçük düşürücü ithamlarla "teşekkür" etmemeliyiz.

ben buskeri tanımam etmem. kimbilir belki galatasaraylı bile değildir. bilemem . ama ben bu fotodaki adamları bilirim her gördüğüm yerde öperim:P :))


M.T.: sen kendini bir şey üretiyor mu zannediyorsun? ayrıca fikirlerini örnekleyiş tarzında beni mest etti. çapın bu kadar demek ki. bari bunu bil dediğin 6-7 sezon önce gs de oynayan bir ortasaha oyuncusunun istatistiği. kusura bakma bizim elimizin altında durmuyor o arşivler. eksik kaldık senden. aykut galatasarayın 2 sezon önceki şampiyonluğunda ligin yarısında kaleyi koruyan oyuncudur. kaç kere söyleyince anlayacaksın merak ediyorum. ve işte sabri hakkındaki bilgilendirmen. avrupa şampiyonası diyorum sana başka da bir şey demiyorum..

ama sen gene de arkamdan gel mt. bir şeyler kaparsın belki.

M.T dedi ki...

@bonaventure
Savunduğun adamlardan biri 8 yıllık kariyerinde yarım sezon kaleyi korumuş (o da nasıl koruduğu tartışılır bir 5-3'lük bir sivasspor deplasmanı var ki evlere şenlik), diğeri için de avrupa şampiyonası diyorsun yani galatasaray'a o arada bir katkısı olmadığını sen de kabulleniyorsun. seninle futbol konuşulmaz. bu arada fazla öpme milleti john terry'e falan rastlarsın mazallah affetmez.yazık olur sana. bu arada blog sahiplerinden burayı kişisel bir mecraya dönüştürdüğüm için özür dilerim. yorumu isterseniz yayınlamayabilirsiniz saygı duyarım.

bonaventure dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
bonaventure dedi ki...

selam.
son attığım yorumu yayınlamazsanız sevinirim. mailine cevap attım zaten daha fazla reklam olmaya gerek yok.

teşekkürler

Adsız dedi ki...

M.T sen ne uretiyorsun arkadasim cok merak ettim simdi? burda alakasiz bir sekilde okurken rahatsiz edici yorumlarina carpti gozlerim, zaman kaybisin arkadasim yazik.

pecuchet dedi ki...

"bonaventure dedi ki..."


çok sıkıldım be okurken yorumları. bence sende bizim blogu okurken biraz sıkılırsan çok mesud olurum:) sonra da kapa filan. hayır yani, okuduğunu anlamayacak kadar aciz görünüyosunda... tek tek cümlelerin background' ını da mı addedeyim?

bu arada burak; abi tuşlarını bi daha "açıklama" ile deforme etme boşver ya. :)

pecuchet dedi ki...

o değilde lan; 2sinde dinar bandosu konseri var, güzel olcak heuhuehe:D "corç best lik miighh" diye bağıracam...

Adsız dedi ki...

tarafsiz bi sekilde okuyorum. blog yazan biri degilim sadece blogidmanyurdu'ndan editor secimlerini okurum ara sira, vaktim oldukca. MT cidden komik duruma dusmus. bilgiyle istatistik arasindaki fark bu olsa gerek. bir galatasarayli olarak o fotograftaki herkes benim icin degerli. ben daha 22 yasindayim onlarla buyudum. hasanin aglayisiyla, brezilyaya goluyle, bulentin kirik kolla oynamasiyla, sabrinin komik ortalariyla buyudum. herkes sabriye laf ederken orta acamiyor nasil bek bu derken savundum cunku hakkini vererek oynuyor ileri cikiyor uretmeye calisiyor.
komik boylesine bi blogda boyle seylerin tartisilmasi. MT nin acilimi ne? maniac twerp?