29 Mart 2010 Pazartesi

Münferit Savunma Hattı


Galatasaray, Es-Es deplasmanında. Topal Futbol'un temsilcisi Mehmet Topal 2 adım öteye ayak dışı ile fantezi bir pas atıyor, pası kısa düşüyor. K.A. topu kapıyor ve 40 dakika boyunca kaleye dahi gelemeyen Es-Es ikram bir gol ile öne geçip, maçı 2-1 bitiriyor.

Galatasaray, Trabzonspor deplasmanında. Lucas Neill karmaşadan topu bomboş Emre Güngör'e veriyor. Emre Güngör, tepki süresi Pes 10'da pas atan futbolculardan birisi gibi davranıyor ve Colman golünü atıyor. Maç 1-0 bitiyor.

Galatasaray, Fenerbahçe ile oynuyor. Oradan 200 tane vursa birisi kaleyi bulmayacak olan Selçuk, Leo Franco'nun ikramı ile golü atıyor. Maç 1-0 bitiyor. Rakibin kaleye isabetli şut sayısı 1. Gol pozisyonu 0. (FB Tv'de bile böyleydi)

4 maçta 3 mağlubiyet. 3 ikram. Bir tarafta ceza sahası içerisinden kaleye şutu bile olmadan 2 haftada 6 puan alan Fenerbahçe. Diğer tarafta karşı karşıya pozisyonlarda topu içeri atamayan Galatasaray. Bu şans değil. Bir lütufta değil. Beceri. Yetenek. Kaleye şut çekmezsen gol olmayacağı gerçeğinin en basit örneği.

Korkum odur ki, Galatasaray'ın futbol devriminin böyle hatalar yüzünden, temelleri atılırken yıkılmasıdır. Gerçek olan da, oynatılmaması gereken de M.Topal - Ayhan ikilisidir. Neticede Mustafa Sarp'ın 30'una merdiven dayadığını ve bir Andrea Pirlo yerine Gennaro Gattuso olduğunu bilmek gerekir. Kendisinin mevkiisine göre resmi maçlarda 7-8 gol atmasının da büyük bir artı olduğunu söylemeliyim. Mesele aslında basit. Sarp'ın önüne pas yapabilen bir orta saha alınması. Bir sol bek yedeği alınması. Varsa alt yapıdan çıkartılması.

Galatasaray; Derwall&Denizli - Terim dönemleri gibi sancılı başlangıçları yine yaptı. Bu dönemin tek eksisi; ne Tanju - Prekazi var elimizde, ne de Hagi - Hakan. Yapması gereken tek olay var Galatasaray'ın, ne oynarsa oynasın. Her maçın ilk 30 dakikasını "rakibi boğarak oynamak". Keita - Arda - Elano - Kewell - Baros veya kim oynarsa oynasın orta saha adamları ile basmak. Galatasaray anca bunu yapabilen bir takım. Kasımpaşa maçında oynanan oyun Galatasaray'ın oyunu. Gerekirse 70'den sonra ölse bile takım 3-4 farkı açıp yatsın. Fenerbahçe maçındaki gibi sadece 35 saniyelik bir pres yapıp, oyunu sahasında kabul etmesin.

Tekrar söylemek istiyorum. Rijkaard - Neeskens, Galatasaray için bir lütuftur. Günü kazandırmayabilir ama geleceği kazandırabilecek bir isimdir. Marco van Basten'i bile Ali Sami Yen'e getirebilecek bir ikilidir.

Bir de kalede yer kaplayan arkadaş gitsin. İsmini dahi vermek istemiyorum. Latince "aslan" anlamına geliyormuş bir de.

0 yorum: