7 Eylül 2009 Pazartesi

Baylar Uyanın



Dörtde dört yaparsak dünya kupasına katılacağımızı söylüyor herkes. En usta spor yazarları bile bu yanılgıda. Hadi diyelim biz dörtde dört yaptık, rakiplerimiz de puan kaybetti: grupta ikinciyiz.

Eee, ne olacak? Kupaya mı gidiyoruz? Hayır. Bir eleme turu daha var. Bütün memleketin bunu atlaması bayağı ilginç.


Eğer bizim basın, "grupta ikinci olalım, son turu zaten geçeriz" diyorsa yanılıyor. Bu kadar kolay rakipler olmayacak belli ki. Bizim Millî takımın işi belli olmaz da; basının bu detayı atlaması ilginç geldi.

Gelen yorumlarda en iyi ikincinin direk gittiğini söyleyen arkadaşlar var. Fifa'nın sitesindeki açıklama şöyle:

When the group phase of European Zone qualifying reaches its conclusion on 14 October 2009, the nine section winners will be guaranteed a place at the 2010 FIFA World Cup South Africa™. Thereafter, the eight best runners-up will compete in two-legged play-offs, with the continent's four remaining tickets to the world finals at stake.


Yani 9 grubun en iyi puana sahip 8 takımı yarışacak diyor. Ben mi yanılıyorum?

En iyi ikinci hakkında bir şey göremedim ben.

Bu da Fifa'nın sitesindeki açıklamanın linki: Fifa/Runners Up

12 yorum:

Burak Tokal dedi ki...

Ben bakmıştım...Eğer son 4 maçımızı yenersek..İskoçya'nın bütün maçları yenmesi halinde bile onlardan daha iyi bi 2. oluyoruz...

Bay Kerahet dedi ki...

e ikinci olursak kesin katılırz zaten eleme turuna. benm takıldığım nokta kimse bu turu kaale almıyor sanki 2. direk gidiyormuş gibi davranıyor.

Adsız dedi ki...

en iyi iki 2. direkt gidiyor.

Adsız dedi ki...

en iyi ikinci direkt gider. atlanilmasin.

Bay Kerahet dedi ki...

nerden okudunuz bu en iyi ikincinin direk gitmesini.

Fifa'da oyle yazmıyor

firat selcuk dedi ki...

bu yanılgı euro 2008 kaynaklı muhtemelen.. orada 2. olanlar direkt katıldıgı icin dunya kupasında da aynısını olacak sanıyor yurdum medyası..

Adsız dedi ki...

irlanda ile eşleşme olacak mutemelen.

Burak Eken dedi ki...

Hiç bir ikincinin direkt gitme durumu yok. 9 grup 2.'sinden, en iyi puan ve averaja sahip 8 tanesi play-off oynayacak.

@Alakota

Bu konuda blogumda bir yazı yazmıştım. Eğer kalan maçlarımızı kazanırsak ve Bosna'nın puan kaybıyla 2. sıraya yükselirsek; en iyi 2.'ler sıralamasında en azından İskoçya'ya geçilmeyeceğiz.

Bu da yaklaşık 1 ay önce yazdığım yazının linki;

http://futbolkulubu.blogspot.com/2009/08/gizli-tehlike-ortadan-kalkt.html

Dem Coetzee dedi ki...

ikinci olsak bile en iyi ikincilerin arasına Almanya,Fransa hatta Portekiz takımları bile olabilir .Ben açıkçası G.Afrikaya gideceğimizi hayal olarak görüyorum.Zaten Terim de başladı hafiften "kulüp takımlarının o temposunu özledim" demeye.

blogger dedi ki...

en iyi ikinci diye bir durum yok aslında en kötü 2. var ve 2n kötü 2. de elemelere katılamıyor. bir keresinde spor yazarlarının sürekli en iyi 2. olursak direk gideriz muhabbetinden sıkılıp osman tanburacıya mail atmıştım bunun aslı oyle değil böyle diye adamın bana bi sövmediği kalmıştı. bunu da aktarayım dedim :)

Adsız dedi ki...

en iyi 2. direkt gitmiyor.En kötü 2. direkt gidemiyor :).8 tane 2. de eleme oynuyor ama bide seri başı olayı var herhalde eleme turunda seri başı olabiliriz.Fransa falan gelmez herhalde tam bilmiyorum seribaşı uygulaması var mı diye.Gerçi Fransa gelsede eleyebiliriz yani şansımız az olmaz.

Ortega dedi ki...

Grup sonuncularıyla oynanan maçlardan gelen puanlar eklenmyecek bir de. Onu da unutmamak lazım.