12 Eylül 2009 Cumartesi

"Hocam, Kulübeden mi Gol Atalım?" | Derinlemesine Denizli'nin Beşiktaş'ı




Nobre ya da Bobo, hangisi bu soruyu hocaya sorarsa ağzına sağlık.

Aslında Mustafa Denizli'yi anlıyorum. Aklında bir sistem var; hızlı futbol. Elindeki oyunculardan bu sisteme yatkın olanlar da var: İsmail Köybaşı, Serdar Özkan, Holosko...

Ancak bu hızlı adamların önüne bir adet "santrafor" koymazsan bu iş olmaz. Guardiola Barcelona'da, Pelegrini Real'de bunu yaparsa eyvallah'ım var. Ancak o adamların Messi'si, Ronaldo'su, Kaka'sı, Henry'si var. Nokta santrafor değillerse de Türkiye Liglerinin en iyi santraforlarından daha golcü özellikleri olan adamlar. Senin kağıt üstünde çizdiğin hesaplar sahaya uymuyor yani Hoca'm.

10,5 numara istedin ve hali hazırda Tabata'n var. O 10,5 numaranın önüne santrafor koymazsan ancak kanatlara top dağıtır. O işi zaten İnceman, Fink, Ernst gibi adamların herhangi biri de yapabiliyor. E ama santraforun olmayınca kanattan gelen topa kim kafa, ayak vs vuracak?

Orta alanı elinde tutmayı başaran iki Alman'ın var: Ernst ve Fink. Biri yedek, yerinde Ekrem Dağ. Sağ bekte ise hücum yönü sıfır olan ve takıma hâlâ alışmamış İbrahim Kaş. Ekrem'i beke alıp Fink'i orta alana alsan hızında bir kayıp yaşamazsın. Çünkü hızlı futbol hızlı koşan adamlarla değil; hızlı top yapan adamlarla oynanır. Bunu ben biliyorken sen mi kestiremedin Hocam?

Peki neden Rüştü? Tamam tecrübe falan, anlıyorum da; haftalardır sürekli sahada hazır bir Hakan Arıkan var. Hatasıza yakın oynuyor hem de, neden hâlâ Rüştü? Rüştü demişken lütfen bkz: Bi' Kere O Eli İndir... Teşekkürler Felix.

Peki Mustafa Hocam, biliyorsun seni oradan indirmek için canını bi' yerlerine takmış onlarca adam var. Senin deyiminle "kargalar"... Peki neyin kumarını oynuyorsun? Senin saha dışındaki performansın Türkiye'nin alışkın olmadığı düzeyde iyi. Yaptığın açıklamalar gündem yaratıyor, herkes sana kızıyor. Sen bu yolla oyuncularını koruyorsun, baskıdan kurtarıyorsun; helal olsun kendini öne attığın için. Ancak bu böyle olmaya devam ederse, hele Avrupa'da aynı fıkralar sahne alırsa; o zaman vay haline Sayın Hocam.

Beşiktaş'ın geri dörtlüsü "İsmail-Ferrari-Sivok-Ekrem" sorunsuz çalışır gider. Yedek stoperler Toraman, Kaş, Erhan. Bekler de Rıdvan ve Üzülmez. Orta alanda Fink ve Ernst 30'un üstüne maç oynarlar. Önlerinde Tabata var ve aşağıdan Necip ve Onur orayı zorlar. Kanatlar da malum, en uca bir de Batuhan gelirse 10 numara takım; ancak Mustafa Denizli fantezilerinde vazgeçerse.

Hoca fantezilerden vazgeçene kadar n'apar Beşiktaşlı bilemiyorum, Ben en iyisi bir sigara içeyim...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

galatasaray besiktas macında tum mac boyunca agzından kufur cıkmayan galatasaray taraftarını tebrik eder,galatasarayın kurucusu Ali Sami Yen e küfür eden beşiktaş taraftarını kınıyorum...

Bay Kerahet dedi ki...

sen stadın nereseindeydim göker'ciğim?

samiyen'e küfür eden beşiktaş taraftarı eşşek de, seba'ya küfür eden Galtasaray taraftarı ne olacak? O kısmı duyamamışsın herhalde.

Kaçırmışsın herhalde orayı!

aç bak Çarşının forum sitesinde ne yazılmış bu konuda. sizden önce tepki verildi o saygısızlara yine Beşiktaşlılar tarafından.