6 Eylül 2009 Pazar

Bana Ön Liberoyu Söyleyin Bırakayım Yazarlığı !!


Volkan-Servet-Gökhan Cam-Gökhan Gönül-Hakan Balta-Hamit-Emre-Arda-Kazım-Tuncay-Sercan.

11 futbolcu. 4-3-3'e, 4-5-1'e, 4-2-3-1'e hatta Denizli sistemine göre dizin, defansın önünde çapa, ön libero, dmc/dmf, Mustafa Sarp diye adlandırabileceğimiz mevkii de ben bir adamı koyamıyorum arkadaş. Emre diyeceksiniz. Size güleceğim. Hamit diyeceksiniz, yerlere yatacağım. Başka bir isim söylerseniz kalbinizi kıracağım!

Emre Belözoğlu, futbol kariyerini 4-3-1-2'de sol iç olarak parlatmış bir futbolcu. Hagi varken, arkasında bu mevkii de oynamış bir isim. Hagi yokken bile, Terim'in Hagi'nin yerinde Sergen'i tercih ettiği ve arkasında sol iç olarak devam ettiği bir isim. Kariyerini parlatan maçta, Beşiktaş maçıdır. 5 kişiyi çalımlayıp, attığı gol ve 2-3 hafta sonra yine aynı güzellikte attığı gol ile gündeme oturmuştur. Sol ayağını iyi kullandığından 2.Hagi felan denmiştir. Emre, sol ayağını iyi kullanan, Okan Buruk'un teknik halidir. Arada uzaktan iyi vurur. Ama bir tane Frikik golü yoktur kariyerinde. İyi paslar atar. Bir 10 numara değildir, olamaz da! Ön libero değildir, olamaz da! Hamit konusuna ise hiç girmeyeceğim..

Estonya, Moldova ıvır zıvır gibi takımlar yenilir elbet. Bi' şekilde gol atarsın. Sonra gol kısırlığı çekiyorduk, gol bulduk diye övünürsün. Estonya takımının 2 gol birden atmasını göz ardı edersin. Bosna'nın kazanırsa gruptan çıkmayı garantileyeceğini hiç söylemezsin. İspanya'dan medet umarsın. "Yok İspanya adıyla felan kazanır, yakışan o" dersin. Çok hücumcu, çok gol atmak demek değildir. Çok gol izlemek garantisidir ama atacağını garanti etmez. Bugün 4 atıp, 2 yersin. Dün 6 yiyip, hiç atamadın aynı mantıkla. Yarın da Bosna'dan 3-4 tane yemeyeceğini bu sistemle söyleyemezsin.

Son not Arda'ya. 600.golü atarak tarihe adını bi' şekilde yazdırdı. Daha çok yere yazdıracak bu adam. Çok büyük futbolcu.

1 yorum:

bozzio levin stevens dedi ki...

nolur bırakma yazarlığı üstadım..