13 Mart 2009 Cuma

"Güzel" eşitlik

"11 Kişi bir yolculuğa çıkar, her şey güzel devam etmektedir; daha sonrasında ise olaylar gelişir."

Evet bu günkü maçın özeti bu olabilir. Galatasaray maça güzel başlamış. Nasıl? pas yaparak; bir kimliğe bürünerek (Skibbe zamanı olmayan bir şeyler var bu takımda hayret?) ilerideki adamların basireti bir kenara; oyunu oraya yıkmaya çalışırken arkada boşluklar verse dahi ön libero mevkiinin azizliğinden yararlanarak hemde.
Saha da öyle bi Ayhan Akman vardı ki; bundan daha iyisi Gattuso bile olamazdı. Tek hata ile maçı bitirdi o da onun nazar boncuğu oldu. Ki zaten bu maçta golsüz giderken bi penaltı olsa böyle başarılı performans sonrası "Ayhan atsında, gol olsun!" derdim. Golünü de attı hani.
Büyük Kaptan yedek klübesinden direktifler verirken hiç saçmalamadı; hatta ve hatta yaptığı değişiklikleri eleştirenlere hatırlatma yapayım, oyuna giren Mehmet Güven gollük pozisyonu keserken, daha sonradan yıllar sonra belkide gördüğümüz (ve belkide tanıyamadığımız) Hasan Şaş, Ümit Karan' ı son 30 dakikadaki tek pozisyonumuza soktu. (Anlayamadık ya bu destansı hikayeyi bozan düdüğün manası ne diye?)
Harry Kewell ile alakalı çok ciddi bir dipnot vermeliyimki onun kadar büyük maç oynamış sahada bir tek yedek klübesindeki Korkmaz vardı, stopere geçtiğinden itibaren ciddi anlamda Emre Aşık' ın vereceği performanstan daha fazla şey vereceğini hissettim diyebilirim.Ha bir de At' a demiştim bundan önce Volkan Yaman sahada olmalı diye o ya da bu şekilde oldu da; ve bence sahanın en iyilerindendi.
Hamburg' a gelirsem; Niclas Jansen' i Bayern' den aldılar; Bayern' e Olic' i kaptırdılar. Golü "Ex-Bayern" atınca biraz komik olmadı değil, ki zaten gol beklenmiyor da değildi bir gol, rakibin kendi sahasındasınız; ev sahibi korner kullanırken yuhalanıyor. Gayette komik. İşte bu da sanırım 1-1 in Sami Yen' de işe yarayabileceğinin bi emsali.Bana kalırsa; tur için şanslar; %65 -%35 gibi, ha Servet Çetin bi kere daha kahramanlık maskesini benimsemek isterse; kapımız açık, işte o zaman da tur için hiç bi engel kalmaz...

0 yorum: