14 Mart 2009 Cumartesi

Schalke 04


Veltins Arena gibi harikulade bir stada sahipler. Stadyum içerisinde para geçmiyor. Özel kartlarla alışveriş yapabiliyorsun. Her maçını 55-60binden fazla seyirciye oynuyorsun. Her sene güzel ve önemli transferler yapıyorsun. Fakat başarının çok uzağındasın.

Ralf Rangnick zamanı Schalke'nin en üst düzey zamanları idi. Cassio Lincoln'ün maestroluğu ile harika işler yaptılar zamanında. Sonrası bilindik hikaye. Lincoln, cezasından dolayı oynamaz, takım başarıdan olur, hocası başta olmak üzere herkes faturayı Lincoln'e çıkarır, bu olay ileride hocanın kellesini alır.

Sonrasında Slomka gelir. O da takımı bir süre götürür. Hücum anlamında harika işler yapar, takımı Şampiyonlar Ligi potasına sokar, fakat istenileni veremez. Gönderilir.

Sezon başı Fred Rutten geldi Twente'den. Orlando Engelaar'ı da getirdi yanında. Jefferson Farfan'ı da aldılar. Schalke gibi oynamıyordu ama takım. Borussia Mönschengladbach gibiydi. Sezon başı Atletico Madrid 4 tane atarak Şampiyonlar Ligi'nden eledi. Uefa'da da yoklar. Bundesliga 8.si. 30 gol attılar, 21 gol yediler. Wolfsburg'a bu akşam 4-3 kaybetmeleri normaldi. Fred Rutten'in Schalke gömleğinin içinde kaybolduğunu görüyoruz. Muhtemelen Schalke 04'te yeni sezon, yeni hoca furyasına katılacak. Ya da biz ülkemizden dolayı buna alıştık, bunu bekliyoruz.

0 yorum: