9 Mart 2009 Pazartesi

Fabio

1946 doğumlu bir İtalyan. Roma'da, Juventus'ta, Milan'da top oynamış bir orta saha oyuncusu. 332 lig maçında 45 golü olan bir oyuncu. 32 kez A milli takımda forma giymiş, 8 gol de orada atmış bir futbolcu. Yıllardır kenarda gözlükleri ile, hep aynı ifade ile maçları seyreden Capello'nun futbolculuk kariyeri.



Teknik Direktörlük kariyeri ise muazzam. Roma, Milan, Real Madrid, Juventus kulüpleri arasında giden ve gittiği her zamanda üstün başarılar elde eden bir teknik direktör. Milan'ın başında iken Barça'ya 4 atarak alınan Avrupa Şampiyonluğu, Roma'yı şampiyon yapması, Real Madrid'i mucizevi şekilde şampiyon yapması, Juventus'u üst üste 2 sezon şampiyonluklar ve dahası. Çalıştırdığı her takımı şampiyon yapması, aşırı disiplin anlayışı, savunma konusundaki hassasiyeti, kendine özgü sevinmemek tarzı sevinmesi ve gözlüğü ile unutulmazlar arasındadır. Şimdi İngiltere Milli Takımı'nın patronu. Kendilerini Avrupa Şampiyonasından eleyen Hırvatistan'a hemde deplasmanda 4 tane attı. Oyun sistemi nedir, ne üzerine kuruludur çözemedim. Hiçbirşey oynatmadan 3-4 tane atabiliyor bir anda. Ama Real Madrid'e kazandırdığı o efsane şampiyonluk unutulmazlar arasındadır. Tabii 3 sezon üst üste oynattığı Şampiyonlar Ligi finali de.





Teknik direktörlük kariyerinde de şanslı adam tabii. Batistuta, Totti, İbrahimovic, Nedved, Cannavaro-Thuram, Del Piero, Nedved, Roberto Carlos, Seedorf, Suker, Mijatovic, Van Basten, Rijkaard, Maldini gibi oyuncular onun takımındaydı hep. Şimdi Gerrard, Rooney, Lampard, Ferdinand, Terry, Walcott onda. Ondan beklenen ise İngiltere'yi altın madalya ile tanıştırmak.


0 yorum: