14 Mart 2009 Cumartesi

Şeytan'a Pabucu Ters Giydirmek!


Real Madrid'i Anfield'da perişan eden Liverpool ile Inter'i eleyen Manchester United, bir cumartesi öğlen yerel saat ile 12.45'te karşı karşıya geldi. Biz de ve bir çok ülkede pazar 19.00'dan sonrasının maçıdır bu. Haftayı bu maç ile açtılar. Manchester'a evinde dışarda hep kaybeden Benitez ile gol yemem, 1 tane atarım, 1-0 kazanırım sloganının temsilcisi Sir'in takımı Manchester, rüyalar tiyatrosunda karşılaşıyordu.

Maç öncesi Rooney, "Liverpool'u sevmem, hatta nefret ederim" tarzında cümleler kurmuş, Old Trafford ortamını iyice germişti. Benitez ise mucizevi olarak rotasyona gitmemişti. Bunda da bir hayır vardı tabii. Manchester ise muhtemelen 1-0 ya da 2-0 kazanırız'ı düşünüyordu. 23.dakikada Ronaldo'nun penaltısı ile de bu düşünce eyleme dökülmeye çok yakındı. Fakat, fakat, fakat...Manchester United'da Nemanja Vidic bugün Liverpool'un 12.oyuncusu olmaya karar vermişti galiba. İkramı ile Fernando Torres Sanz 5 dakikaya kalmadan 1-1'i yakaladı. İlk yarı bitmeden de Steven Gerrard penaltıdan 2-1 yaptı.

2.yarı kapanan savunmayı açma, kontraatak düzeni işlerken Sir Alex 74'te 3 orta saha adamını değiştirdi. Anderson, Carrick ve Park'ı çıkartıp oyunu ileriye yıkma girişimi 2dk. sonra Vidic'in kendi hatasından dolayı atılması ve Fabio Aurelio'nun harika kesme vuruşu ile 3-1 yapması sonucu çöktü. Kapanışı ise Real'e 4'ü atan Andrea Dossena'dan geliyordu.

Liverpool'lular 4 gün içerisinde iki büyük "Dev"e 4 atmanın mutluluğu ile haftayı kapattılar. Manchester ise sonunda sıkıcı oyununun cezasını çekti. 15 haftadır nadiren 2 golün üzerine çıkan maçlarına inat 4 tane yemeleri sevmeyenleri için ayrı bir mutluluktu. Hele ağzındaki sakızı ile kenarda oturan adamı böyle izlemek daha büyük bir mutluluktu. 100. Premier Lig galibiyetini de böyle unutulmaz bir galibiyet ile alan Benitez ise tarif edilemez durumdadır muhtemelen.

0 yorum: