13 Mart 2009 Cuma

uefa gecesi.


Bu gecenin en büyük süprizi hiç kuşkusuz Udinese. Yaklaşık 3 dakika kadar dar bi sürede 2 gol atıp Rusya topraklarına bolşevik sonrası neler değişmiş bunu görmeye gidecekler büyük ihtimal. "Zenit eski Zenit değil" bu cümle çok klişe fakat öyle; Arshavin sonrası yeni sezonda en büyük kozları Meira olursa kötü.

Marsilya -Ajax maçı sonucunu merak ettiğim karşılaşmaların ikisinden biriydi. Ajax sürpriz yapamadı. Aslında deplasmanda gol atan iki takımdan biri oldular (diğeri Galatasaray) ve 2-1 kaybettiler; belki o dünyanın en robotumsu stadyumu Amsterdam Arena' da bu skor işlerine yarar. Tabi söylemeliyim ki onlar da deplasmanda 1 kişi eksik kalan takımlardan. (ki atılan isim van der Wiel gelecekte çok bel bağlayacakları bi isim olacak)

Ve aslında sadece benim değil tüm Türk taraftarının merak ettiği maça; nedir? İki Ukrayna ekibi karşılaşıyor. Jaja Jacksongiller filan hani... Metalist' in pili bitmiş midir ki? Kiev ismini telafuz edemediğim bi isimden ikinci yarının başında golü bulup üstüne yatmış olacak ki 1-0 kazanmışlar.

CSKA' da Luce' ye güzel bi sürpriz yapmış; Vagner Love' un penaltı golüyle kazandılar. (bu gece kaç penaltı oldu?)

City e gelirsem, geçen turun sürprizlerinin başında idi AaB bir zamanların fırtınası Depor' u içerde dışarda üçlüklemişlerdi; bu sefer yemedi, City 2-0 net kazandı. Ha Wright- Phillips hala hayattaymış bunu da öğrenmiş oldum bu maçtan dolayı.

Veee.. PSG, League 1 gibi bir maç oynamışlar galiba; Braga deplasmanda 0-0 avantajının kritik bir durum olduğunu bilirse belkide kendi sahasında rakibini alt edebilir fakat işlerinin de zor olduğunun bilincindelerdir. Tabi geçen turda Standart ile deplasmanda berabere kalıp içerde yendiklerini de unutmamak gerek.

Yitik Bremen ile bitireyim; 1-0 kazandılar, onlar için lig tatil iken Avrupa' da yaptıkları pek ilginç olmuyor; lige asılan, sürprizler yapan takımdan eser yok bu sezon.Zaten büyük ihtimal Diego' da ellerinde patladı.
Foto: Final yeri, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu. Oradan bir kaç kere dolmuş-minibüs ile geçmiştim; yeri güzel midir ki?

0 yorum: