11 Nisan 2010 Pazar

Hala Madrid, Enişte Xavi



Messi, Ronaldo, Henry, Van der Vaart yazdık durduk. Başrolü Xavi Hernandez aldı. İstediğini de günün kahramanı yaptı.

15'te 15 yapmıştı Real Madrid. Bu seride en zorlanacağı rakipler olan Sevilla ve Valencia'ya karşı geri düşmüşlerdi. O maçları, 2 takımın çapsız hocaları yüzünden rakipleri vermişlerdi. Bugün de geri düştüler. Hem de neredeyse hiç pozisyon vermedikleri 33.dakikaya kadar. 33'te Xavi, o dakikaya kadar sahada mevkiisi gereği hiçbir şey yapamayan Messi'nin adını skor tabelasına yazdırdı. Sonrası Barça klasiği. Alan daralt, pasla çık, prese pasla karşılık ver.

2.yarıda ise Barça, yer değişimine gitti. Maxwell orta sahaya, Puyol sol beke, Alves eski yerine, Pedro ters kanata geçti. Real'de ise günün Mehmet Topal'ı Marcelo idi. Alıyor, yardırıyor, gidiyor, topu dağa taşa vuruyor. Bütün gün bunu yapabilirdi. Andre Santos'un sol açık günleri gibiydi yani. Tekrar Xavi çıktı sahneye. Bütün maç ezilip çimene karışmasına 2 atak kalmış olan Pedro'yu günün 2.adamı yaptı. Gerisi ise yine Barça standartı. Pas yapan, pres yapan, alan daraltan ve bunu her yerde yapan Barça. Hücumda sıfır top tutmasına rağmen. Messi ve Pedro'nun neredeyse olmamasına rağmen.

Barça, Play-Station oyunu ise Xavi bu oyunda bulunan 2 pas tuşudur. Yakın adama kısa pas, uzaktaki adama ara pası hatasız atıyor. Havadan da, yerden de. Ramos hakkında da bir şey diyemiyorum. Ronaldo - Messi mücadelesini bu kez de Messi kazandı diyelim...

0 yorum: