24 Şubat 2009 Salı

Bülent Korkmaz / Josep Guardiola

Josep Guardiola; 6 La Liga Şampiyonluğu, 1 Kupa Galipleri Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi Kupası, 2 İspanya Kral Kupası, 2 UEFA Süper Kupası...

Kariyerinin 11 senesi (1990-2001) Barcelona'da geçti ki altyapısı da Barcelona B takımında oluşturulmuş bir futbolcu. 2006 yılına kadar farklı ülkelerde farklı liglerde top koşturdu ve emeklilik yaşamadan Barcelona B takımının başına getirildi. Zamanında Barcelona B takımında yetişmiş biri olarak bu takım için mükemmel bir tercihdi ve teknik direktör olarak "pişmesi" için de uygun ortam vardı. Rijkaard kötü bir sene geçirince yerine Haziran ayında Guardiola getirildi. Takımı o oluşturdu, kamp yaptı, takıma kendisibi öğretti. (ki takım dünyanın en iyi kadrolarından biri) Sonuçta sezona Guardiola'nın Barcelona'sı başladı ve şampiyon ilan edilmeleri çok büyük bir "felaket" olmadığı sürece kesin.

Bülent Korkmaz; 8 Lig Şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, UEFA ve Süper Kupa... Kısaca kariyerine sığdırdığı 29 kupa ile en çok kupa kaldıran Türk futbolcu.
Futbolu bıraktığı senenin hemen ardından o da Guardiola gibi futbolun dışına çıkmadı. Gençlerbirliğinde Yrd. Antrenör oldu, 2007'de önce Kayseri Erciyes sonra Bursaspor'un başına geçti. Sonraki sene Gençlerbirliği'nde düşme hattından son anda kurtuldu. Şimdi sezon ortasında "çatırdamış" bir Galatasaray'ın başına getirildi.

Takım başka hocayla kamp yapmış. Ligin 21. Haftası bitmiş, Uefa'da 32'ye kalınmış. Nerden baksan otuza yakın resmi maç ve aylar "Skibbe Galatasarayı" olarak geçmiş. Yani Bülent Korkmaz'la Galatasaray'ın arasının bozulmaması için hiçbir neden yok! Bu kadar sorunlu takımının başına, bu kadar sevilen bir "kaptan"ı getirmek Galatasaray yönetiminin ayıbıdır! Anı kurtarmak adına yapılan bir hamle. Galatasaray şampiyon olursa diye geçiştir gitsin canım. Bülent'in teknik direktörlüğünü tartışmaya gerek yok, tartışacak malzeme yok.

Bana göre takım: yaz kampından itibaren başlayan, sezon sonunda biten bir süreçtir. Sezon ortasında teknik direktör değiltirilmez. Değiştirilicekse de Chelsea'nin Hiddink'i getirdiği gibi yarım sezonlık yapacaksın. (İstersen sonra devam et)

Teknik direktörün kim oluşu, getirilişi, görev süresi bir yana; işin kötü yanı yanlış bir başlangıç olacak Bülent Korkmaz Galatasaray'ı için.Mevcut kadronun ve oyun anlayışı'nın Bülent Korkmaz Galatasaray'ı olması durumunda gayet güzel ama değilse eğer Bülent Kaptan'ı zor geceler bekliyor hem Mecidiyeköy'de hem de Metin Oktay Tesislerinde. Gerçi Bülent Korkmaz Galatasaray'ı kendi futbolculuk dönemindeki Galatasaraysa işi cidden zor. O hırsı, isteği, azmi, "ruh"u sahada hangi futbolcu yansıtabilir merak konusu...

0 yorum: