25 Şubat 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi #Gün 2


"İngilizlere savunma yapmasını öğreteceğim" dediğinde Jose Mourinho acaba İngilizlerin gol yemeyerek kupalarda üst turlara çıkacağını düşünmüşmüydü daha önce. 2 günde 4 ingiliz takımının maçı. 4'ünün yediği toplam gol sayısı 0. Attıkları gol sayısı 3. Liverpool takım halinde o kadar güzel savunup alan daralttı ki, Arjen Robben bile o bildiğimiz Robben'den sadece tek gösteri sundu. Onda da Reina devleşti. Gerrard'sız hatta 60'dan sonra Torres'siz Liverpool, Heinze'nin aptalca bir faulu ile maçı aldı. Duran toplarda yaşadığı sorunu Real Madrid bir türlü çözemedi. 284 tane duran topu da rezalet kullanabilen bir takım evinde böyle savunmayı daha nasıl açabilirdi zaten. Raul ve Higuain'de şeker gibi eriyince Santiago Bernabeu'da "you'll never walk alone"ı duyduk.
Sporting evinde harakiri yapınca tura elveda dedi. evinde böylesine önemde bir maçta 5 yemek zor olsa gerek.
Chelsea, Hiddink ile eski teknik adamı Ranieri'yi eli boş gönderdi. Hiddink bu skoru İtalya'da iyi kullanır. Turu alır gelir gibi.
Villareal - Panathiniakos ise 1-1. Pana eğer evinde seyirci baskısı ile erken gol bulursa çeyrek finale adını yazdıracaktır. orada da şansına porto gelirse mucizevi bir yarı final neden olmasın.
2.gün sonunda İngilizler yarı finale eksiksiz gidecekler gibi. İspanyollar Barça ile tek kalacak. İtalyanlar ise takımsız da kalabilir, 3'te 3'de yapabilir. Ama bu işi bitirdi diyeceğimiz takımlar ise; Barça, Bayern Münih, Liverpool ve Porto. Ellerindeki bu fırsatı harcamazlar gibi görünmekte.

0 yorum: