27 Şubat 2009 Cuma

"Futbol"un dibi ve "Zirvesi"


Ntvspor yayın hayatımıza girdi gireli, her günümüz sağolsunlar spor anlamında daha dolu. Hakkında yazılacak çok şey var aslında ama neyse bu kanalda bir program var. Başlıktan çıkartabileceğiniz üzere. Ercan Taner gibi deyim yerindeyse "yılların eskitemediği" bir isim sunuyor hemde. Gürcan Bilgiç'te Fenerbahçe yorumluyor. Geri kalan 2 isimi söylemeye gerek yok aslında. Aslında kulüp tarihlerinin oyunculuklarıyla altın harflerle yazılacak isimleri. Ama gel gelelim bu adamlara saha dışına çıkınca birşeyler olmakta. "küçük" olanının futbolu büyük iken, yorumculuğu ile bu lakapı neden hakettiği anlaşılıyor. Aslında "Büyük" olanının da bu yolda ilerlemesi gerçekten yaralıyor onu yıllardır izleyip sevenleri. O'nun krallığı yeter aslında. Takımı dışarıdan izleyenin aklına şüphe düşürecek açıklamalarına gerek yok onun için. Neyse Galatasaray eleştirmek bu adamlar için bir keyif adeta. Her hafta bir isimi bitirene kadar eleştirmek. Kötü oynarken takım onların en doğal hakları ama çatır çatır yenerken bunları söylemeleri cidden abes. Deplasmanda Benfica'yı yendikten, Hertha'yı yendikten sonra gelen "ya o kadar da güçlü değillermiş aslında" cümlesini kuran "küçük"ün maç öncesi Galatasaray'a şans vermediğini söylersek kendisine ne derdi acaba. Neyse Hertha için de Türkiye ligi'nde orta sıralarda kalırlardı demeleri, hele Hertha'nın geçen hafta Almanya Ligi lideri olduğu görselerdi.. neyse Bordeaux maçından sonra da Konya daha güçlü açıklaması ile geldi bu ikili. O an attı şalter. 15.saniye olmadan mağlup duruma düşeceksin, beraberlik sana yetmeyecek, 4 gün önce lig sonuncusundan 5 yiyip böyle bir maça çıkacaksın, teknik direktörün 3 gün önce gelecek, orta sahanın dinamosu olan adamın omzu çıkacak, defansın herşeyini sırtlayan adamın 2 ay olmayacak, 90.dakikaya kadar maçı bırakmayacak ve 90'da 13.kornerini attığın takımı yeneceksin. hemde 4 muhteşem gol atarak. Böyle bir emeğe hala birşeyler giydirme çabalarındalar.
Hele "küçük" olandan başka bir adam daha var orada. Karakter açıklamaları yapan. Beşiktaş tarihinin ses kayıtları ile ispatlanan tek şikesinin baş rollerinden birisi. Galatasaray maçında 3'e 4 gider iken geri dönen adam. Bu adamın bahsettiği şey, karakter. Ekran başından bu açıklamaları yaparken ne kadar komik olduğunu görse bırakır herhalde programı. Hele Sami Yen'de Baros, Lincoln, Arda etkili olamaz dediği Beşiktaş maçında her golün bunların ayağından çıkan bir ürün olduğunu görmedi muhtemelen.
Neyse bu ikili sabah yayınlanan kadın programları tarzı program yapıyor. İnsanların içerisine girdiği zaman "düşeceği" programlar. Kariyerli girip, rezil olarak çıkacağı programlar. Bu tarz programların adresi belli. İsme gerek yok herkes malum.
Ama en çok üzen nokta ise beni bir Ntv ve Ntvspor izleyeni olarak bunun Kenan Onuk'un deyim yerindeyse "miras bıraktığı" kanallarda olması. Hepiniz o programlarda yorumcu sıfatı ile birşeyler söyleyebilirsiniz ama hepinizden daha fanatik "Rıdvan" kadar futboldan anlamıyor, gerektiğinde tarafsız olamıyor, en azından onun kadar bunun için gayret göstermiyorsunuz. Olay bu.

0 yorum: