28 Şubat 2009 Cumartesi

2009 Model Trabzonspor

Kafa yormayı sevdiğim takımların başında yer alır Trabzonspor. Artık geçmişine baktığımda gördüğüm hikaye midir? Yoksa bu ligde izlemekten en çok keyif aldığım adam ve hoca orda diye midir? Bilemem.
Evet şu andaki kadrolarındaki 14 oyuncu da yeni olan bir klüp, daha da ötesi; 2-3 sezondur süre gelen karman çorman yönetimlerinden kurtulup bir düzlüğü çıkmış gibi görünmektedir.Bu seneye gelirsem; oldukça iyi başladılar sezona 6 maçta sadece Beşiktaş' a puan verip; 3 gol yediler. Galatasaray deplasmanı ile birazcık tempoyu düşürmüş olsalar da İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından itibaren yeni takım olmanın tortularını attılar. En azından artık izlediğimiz takımın ne olduğunu anlayabiliyorduk. O takım; geri dörtlüsünde iki adet iyi bek, bir adet kariyeri dağ gibi, iki adette gelecek için umut veren stoper; ilerisinde ligin en garip hücum oyuncusu; parlak kariyerli bir kaç iç/göbek/önlibero oyuncusu,( -ki Selçuk İnan' ın neler yapıp neler yapamayacağını herkes biliyordu, şaşırtmadı performansıyla) ve hücum hattında geçmiş sezonlarda kalitesini ispatlamış iki adet golcü... Tamam bir kaç makyaja ihtiyacı vardı takımın, bol gollü maçlar; rahat galibiyetler alamıyorlardı ama futbol oynuyorlardı ve devre arasına da 2. sırada girdiler.
Devam edersek; klübün bir kaç problemi oldu mesela; Yattara' nın transferinin arapsaçı olması.. . Fakat bana kalırsa takımın oyun şeklini totalde etkilemedi, tabii bunun sebeplerinden bir tanesi de açık alanda oynayan Gökhan gibi bir oyuncunun olması gösterilebilinir. Ki zaten Hücum zenginliğini de ikinci yarının ilk maçı olan Fenerbahçe maçında gösterttiler.Nedir mesela? Cale... Öyle bi Fenerbahçe maçı çıkarttı ki; rakibin kariyerli sol beki bi dönem nasıl oynuyorsa adeta o oyunu oynadı.Gitti geldi...Keza Beşiktaş maçında da aynı oyunu bir ara pası asisti ile gösterdi. Aynı zamanda göbek o kadar sağlam işler yapıyordu ki (Gerçi Beşiktaş maçında Nobre nin golünde bir soru işareti yarattılar ama) ileri kısır kalsa da en azından fazla gol yemiyerek maçlar tamamlanıyordu içerde dışarda.
Trabzonspor bu sene bana kalırsa ligin şampiyonluğu en çok hak eden takımı görüntüsünde; ha büyük maç kazanamıyorlar belki ama ben o fikrinde 34. hafta içerde oynayacakları Fenerbahçe maçıyla değişeceğini düşünüyorum... Ha o süre içerisinde, içeride Galatasaray ve dışarda Sivasspor u da yenerlerse zaten şampiyonluk "kolbastısı" başlar.

0 yorum: