20 Ekim 2010 Çarşamba

Johan&Frank'e Güzel Bir Veda


Yıllardır her gelen futbolcuya karşı havaalanında bir izdiham yaratmakta üstümüze yok. Her gelene istisnasız yaptığımız için de rezil olduğumuz, hakedene de haketmeyene de yaptığımız bir gerçek. Lakin, bu konuda bir ilk yapabiliriz.

Footballve.com'da bir izleyici yorumu var. Rijkaard'ın gidişi üzerine, bir fikir. Güzel bir fikir. Rijkaard ve Neeskens'in gidişinde orada olup, onlara güzel bir veda etmek. Ne bileyim bir demet çiçek alıp, alkışlayarak, boyunlarına Galatasaray atkılarını asarak yollamak. Onlara gördükleri Galatasaray'ın, gerçek Galatasaray olmadığını göstermek, Baba Gündüz'ün dediği gibi "Galatasaray'ın bir his takımı" olduğunu göstermek adına onlara basit, güzel bir veda. Onları gönderenin taraftar değil, kendilerini kurtarmak isteyenler olduğunu göstermek için, en azından bir teşekkür için. Sabri gibi umutsuz bir vakayı bile bizim gibi asıp kesip yollamak yerine, ondan eksikliğini hissettiğimiz bir adama dönüştürdükleri için bile kocaman teşekkürleri hakediyorlar.

Bunu yapabiliriz. Ama öğrenmemiz gereken şey ne zaman ayrılacakları ve böyle bir vedaya gelmek isteyen taraftarların olup olmayacağı.

Görüş ve fikirlere açığız. Merak ediyoruz.


Bu konularda yeni bir bilgi olursa buradan, bu yazıya ek ile yazarız.

Sonradan not: Aslında Sabri, orta kesme konusunda aynı. Ama en azından eskisi kadar hakeme çemkirmiyor. Rakiple çatışmıyor.

4 yorum:

Manusal dedi ki...

Bu haraket bana sadece parçalı formayı anımsattı.Umarım destek bulur ve uğurlamaya gidersiniz.

Burak Kereci dedi ki...

basından biriyle iletişime geçip öğrenilebilir.

Adsız dedi ki...

gelirim saaat ver...

SeçmeSapan dedi ki...

yol göstereceğini düşünerek detaylı bir Hagi analizi yaptım. Futbolculuk kariyerini olaya dahil etmeden çeşitli çıkarımlar yaptım.. okuyup yorumlamanızı bekliyorum :)

http://soccertactic.blogspot.com/2010/10/teknik-direktor-olarak-hagi.html