20 Ekim 2010 Çarşamba

Beşiktaş - Porto Maç Öncesi | "Sıkıntı Var"




Gündem başka şeylere kaymış olsa da yarın akşam Beşiktaş'ın iç sahada önemli maçı oynanacak. Kadroda ciddi anlamda "sıkıntı var". Beşiktaş'ın içinden çıkamadığı sakatlık furyası fena vuracak bu maçı da. Öyle ki en ihtiyaç duyulan bölge orta saha çökmüş durumda.

Orta sahada oynayabilecek oyuncular Ernst-Necip-Tabata. Guti ve Aurelio sakat. Onur Bayramoğlu ve Fink UEFA'ya verilen listede yok (ancak birisi eklenebiliyor galiba tam emin değilim) Kaldı ki en kötü şartta bu yokluk içerisinde ikisi de 18'e girmeliydi. Dayı'nın işi çok zor.

Biz kimse dahil edilmeyecekmiş gibi bu üç oyuncu elde varmışcasına bakarsak kadroya durum fena. Aklıma Mustafa Denizli'nin bir maçlık Ekrem'i göbekte oynatması geldi aklıma. Çok zor. Ayrıca Hilbert de o mevkide denenebilir mi? Bilemiyorum. Toraman'ı önliber.. tamam vurmayın o da uymaz. İçinden çıkmak zor. Guti veya Aurelio'dan biri olsa sahada daha olumlu şeyler görebilecektik ancak bu seferlik sadece tribün şovlarını izleyeceğiz gibi. Hazırlıklar var o yönde zaten. Güzel şeyler olacak inşallah.

Kadro tahmini konusunda "elim gitmese de" şöyle bir 4-3-3 tahmin ediyorum. Aynı kadro 4-1-2-1-2'ye de dönebiliyor tabii:

Hakan/Hilbert-Toraman-Zapo-İsmail/Ernst-Necip-Tabata/Nihat-Holosko-Bobo

Rakipte orta saha ve forvet anlamında sağlam adamlar var. Hulk, Falcao, Belluschi, C. Rodriguez, Moutinho falan. Zamanında Quaresma'ya yapılanın benzerinden bir yakınlaşma olsa bari. Belli mi olur, 2-3 sene sonra bu taraflara gelirler belki. Favorim Hulk(çok severim), plase Moutinho da diyeyim hani. Gol falan atarlarsa başlasın totem.

Neyse, sonuçta sıkıntı büyük. Ancak önceki iki maçtan alınan güzel bir 6 puan var. Grupta puansız iki takım var, onların da beraber kalmasını bekleyeceğiz. Kendi maçımızda da gerçekçi yaklaşıp kabul edilebilir bir skor alalım yeter. Puan veya puanlar havaya uçurur bizi.

not: Fotoğraftaki adam Porto'nun hocası Andre Villas-Boas. Son Manager oyunlarının efsane adamlarından biri. Oradan gelen bir sempatimiz var. Bir de yenilirse daha bir sempati duyarız. Selamlar.

2 yorum:

mustafa dedi ki...

Bence şöyle bir kadro deneyebilir dayı kanatları ve orta alanı sağlam tutmak adına

----------CENK------------

TORAMAN---ZAPO---ERSAN----UZULMEZ


--------ERNST---NECIP--------


HILBERT------TABATA--------ISMAIL


--------------BOBO-------------

felix mourinho dedi ki...

adam mourinho'nun devamı. yeni versiyonu. beşiktaş'ı defalarca izlemiş, istatistiklerini tutmuştur. beşiktaş değil de schuster bu maçı çevirebilecek adamdır. schuster'in sürprizleri olayı çevirir.