4 Ağustos 2010 Çarşamba

Futbol Tarihini Değiştirecek Reddedilmeler || Anlı, Şanlı Tuncay


Bir reddedilme öyküsü mü derseniz. Değil denilebilir aslında. Ağır davranmanın, naza çekmenin, başkanlık seçiminin yapılmasının bir olayı bu. Daha önce serinin 2.yazısında Egemen Korkmaz ve Volkan Demirel'in Galatasaray kapısından içeri girip, "şöyle bir bakıp çıkacaktınız aslında" denilip alınmamasın devamı olan bir olay bu.

2001 - 2002 sezonunun daha doğrusu 2002'nin ilk 6 ayının ne kadar mükemmel başladığını, sonra gelen 6 ayın görünüşü itibariyle güzel görünüp, aslında kötü günlerin işareti olduğunu kimse ilk seferde anlayamayacaktı Galatasaray cephesinde. 2003 yılı biterken "keşke Luce'yi bırakmasaydık" denilecekti içten içe sadece.

Tuncay Şanlı'nın futbola başlaması "ben futbola başlıyorum" demek kadar ani bir olay denilmekte. Öyle deyip başlamıyor tabii. Deniliyor ki, halı sahada keşfedildi. Deniliyor ki, Hakan Şükür'ün babası Sermet Şükür'ün futbola kazandırdığı bir isim. Nasıl oluyorsa oluyor kendisini Sakaryaspor'da buluyor bir anda. Ama geç buluyor. Futbola çok geç başlıyor Tuncay. Bu yüzden temel yeteneklerden mahrum ilk zamanlarında. Denge, hız, vuruş, duruş gibi yeteneklerini daha düzgün kullanmaya zamanla kazanmaya başlıyor Tuncay. Bunları yaparken de en büyük yardımcısı hırs, pres, bitmeyen azmi ve yenilmekten nefret eden hali tabii ki. Sakaryaspor forması ile de parlıyor Tuncay. 2 taliplisi oluyor. Galatasaray ve Beşiktaş.



Galatasaray
bu transferde Beşiktaş'a nazaran daha önde. Sakaryaspor'un istediği neyse vermeye daha hazır. Sakaryaspor'un önceliği de Galatasaray. Hatta söylenenlere göre ön anlaşma da yapılmış durumda. Sezon sonunda işler bitecek. Beşiktaş cephesi de taraf ama Beşiktaş'ın derdi daha büyük. 100.yıl geliyor. 100.yılda başkan olacak isim için seçimler var. Serdar Bilgili de bunun uğraşında.

Galatasaray'da da kongre var. Orada da Özhan Canaydın, "Fatih Terim" diyor sadece. Demesi ile kazanması, kazanması ile getirmesi ve bütün kombinelerin bir çırpıda bitmesi bir oluyor. Peki sonra ne oluyor?

Egemen - Volkan'a ne oluyorsa o oluyor Galatasaray cephesinde. Terim, Luce takımının bütün izlerini süpürüyor. Kendi askerlerini toparlamaya başlıyor. Gençlik aşısı felan unutuluyor. Tuncay'ı reddediyorlar. Egemen + Volkan gibi.

Beşiktaş ise Luce ile direkt başarı için kesin hamleler yapıyor. Pancu, Amaral, Sergen, Nouma derken zaten Tuncay unutuluyor.

Unutmayan kim ? Fenerbahçe. Zaten Fenerbahçe'li olan Tuncay, uça uça gidiyor. 2002 - 2003 sezonunun Fenerbahçe adına tek kazancı O'nun oyunu oluyor. Hatta Ümit Özat tarafından; "Fenerbahçe için kupalar kadar, böyle genç arkadaşlarımızı kazanmak, futbola kazandırmak da önemli bir başarıdır." sözüne mazhar oluyordu.

Bu seri de burada biter. Evet ilk resimdeki Premier Lig ekibi de Bolton Wanderers.

Serinin diğer yazıları;

7- Pierre van Hooijdonk & Beşiktaş

6- Hakan Şükür & Fenerbahçe

5- Florya'da 5 Ganalı - Appiah & Galatasaray

4- Rebrov - Shevchenko & Trabzonspor

3- Sami Hyypia & Samsunspor

2- Volkan Demirel - Egemen Korkmaz & Galatasaray

1- Jose Mario Dos Santos Felix Mourinho & Fenerbahçe

0 yorum: