6 Mayıs 2010 Perşembe

Futbol Tarihini Değiştirecek Reddedilmeler || #4 Andriy Shevchenko + Sergei Rebrov


Bu şekilde başlıyor Trabzonspor'un Shevchenko seferinin ilk adımları. Saffet Susic'in çalıştırdığı Oğuz'lu Aykut'lu İstanbulspor'la 1-1 berabere kalınca Trabzonsporlu yöneticiler "Misse Misse ile bu iş yürümez, onu yollayıp yabancı sınırlamasının son hakkını iyi bir santrafor ile kullanalım" diyorlar. Hatta Misse Misse kulüpte bir sorun bile yaratıyor. Yönetim esiyor, gürlüyor. Misse Misse "hakkım için her yere başvuracağım, alacağım var" diyor. Neyse, transfer komitesi, Başkan Mehmet Ali Yılmaz ve Menajer Özkan Sümer'in verdiği izinle gidiyor Ukrayna'ya.

Sergei Rebrov ve Sheva için Kiev yolları aşınıyor. Gidiyorlar. Görüşüyorlar. İlk haberler olumlu hatta transfer için. 2'si de gelirse Vugrinec'in gönderilmesi planları bile yapılıyor. Sonra durum bildiriliyor. Maliyetleri konuşuluyor. Biraz tuzlu geliyor Trabzonspor için. Malum Trabzonspor'da üst limit Hami'dir. Fazlası verilmez. Başkan M.Ali Yılmaz, yabancı transferine sıcak bakmadığını, Şota'nın bir önceki sene sadece gol kralı olduğunu ama takıma bir faydasının olmadığını, Hami varken yabancıya gerek olmadığını söylüyor ve "dış transfer işleri için Özkan Sümer yetkilidir" diyerek tarafını belli ediyor. Trabzonspor, başkanının bu isteksiz tutumu yüzünden Shevchenko ve Rebrov ikilisini almaktan vazgeçiyor. Vazgeçtikleri gün de Özkan Sümer alt yapıdan A takıma o zamanlar 17 yaşında olan 1980 doğumlu bir genci çıkartıyor...

To be Continued...

3 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Bu yazı dizin gerçekten muhteşem.

felix mourinho dedi ki...

teşekkür ederim.

aslına bakarsan yazı dizisi olabilecek tek yazım bu. diğerleri 2. en fazla 3.sünde kalmıştı. bunda daha malzeme çok.

M.T dedi ki...

Bu haberlerin çıktığı zamanı çok iyi hatırlıyorum fakat söz konusu haber çıktığı zaman iki futbolcunun ismi de çoktan Avrupa'nın devlerinin listesine girmişti. Bir de yazılı basının o özelliği hala duruyor. Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerde sivrilmiş bir isim varsa, haritadaki yerinden midir bilmiyorum hep Trabzonspor ilgilenir.