4 Ağustos 2010 Çarşamba

Sivok'un Sakatlığı





Sivok'un 6 ay sahalarda olmayacağı söyleniyor. İlk gelen haberler sol ön çapraz bağlarında yırtık olduğu. Kopma olmasından iyidir diye teselli edelim kendimizi. Yırtıkdan yırtığa da fark varmış. Resmi açıklamayı beklemek en iyisi. Biz sakatlığa geçelim:

Sakatlık kısaca şu: Dizi oluşturan iki ana kemiğin bağlandığı yerin zarar görmesi.



Öncelikle bir operasyon geçireceği kesin Sivok'un. Zor bir operasyonmuş. En iyi ellerde bile ufak bir teknik hata uzun süreli sorunlar oluşturabilirmiş. Bu konuda gerekli önem zaten gösterilecektir. Demeyeyim diyorum ama Baros'un sakatlığından sonra konuşulan şeyler geriyor beni. Sonuçta o olaylara kadar öyle bir şey beklemezdi kimse. Şimdi biz de beklemiyoruz... Zaten kesin bir şey yoktu orada da. Neyse, ağzımı hayıra açayım ben.



Sonuçta profesyonel sporcular için geri dönüş süresi 4-6 ay arası. Biz Sivok'un düzgün bir profesyonel olduğunu ve şansının da yaver gideceğini düşünelim. 4 ay sakatlık, 2 ay antreman; sezonun ikinci yarısına yetişeceğini umalım.

Schuster'in "defansı öne taşıma" hamlesinin en önemli parçalarından biriydi Sivok. Mevkidaşlarına göre en önemli özelliklerinden biri de nadir de olsa öne çıkışlarıydı ve seri davranabilmesiydi.

Bir süre Schuster'in planları aksayabilir. Bekleyip görmek lazım. Yönetimsel olarak kritik kararların alındığı zamana denk gelmesi iyi mi yoksa kötü mü anlamadım.

1 yorum:

ERKUT dedi ki...

Sivok belki bir Zago yada Ronaldo değil lakin Beşiktaş defans göbeğinin ve Schuster'in oyun planının önemli bir parçası ve bu sakatlık sonrası Ferrari , Zapo ve Toraman önemli defans oyuncuları olmasına karşın orta saha özellikleri olan Sivok'un yerini tutmaları güç.Bu talihsiz sakatlığın 10 yabancı oyuncunun belirlenmesinden önce olması tek teselli.