17 Nisan 2010 Cumartesi

Tottenham - Chelsea / Dinamizm!




Bu akşam muhteşem bir mücadele vardı. Daha üç gün önce bir derbiden 3 puan çıkartmış, son 7 maçta 6 galibiyet almış Tottenham, lider Chelsea'yi ağırladı. Önceki maçı kurtaran Scholes olduğundan başlığa "tecrübe" yazmıştım, genç Bale'in getirdiği "dinamizm" için de böyle bir başlık atıyorum.

Defans konusunda zaten sezon başından beri sıkıntı var. Tandemde Bassong-Dawson, sol bek Assou ekotto, sağ bek Kaboul. Hani isimleri yazdığında hiç kabul edilebilir bir dörtlü değil ancak özellikle iç sahada taraftar desteğiyle beraber iyi iş çıkartıyorlar.

Ortasahada Palacios'un sakatlığı sorun olabilirdi ancak Modric'in iyileşmesi ve form tutması o sorunu da kapatıyor. Modric'in kendini nasıl geliştirdiğinden ve Premier Lig'e nasıl uyum sağladığından bahsetmiştik. Sağda, solda, ortada her yerde hakkını veriyor oyunun. Bu maçta da göbekte hem ofansif hem defansif üstüne düşeni yaptı. Sağda Bentley'in vasatın üstünde, solda son haftaların formda ismi Bale maçın adamına yakışacak performans gösterdi. Genç yaşını da düşünürsek Premier Lig mükemmel bir sol kanat oyuncusu kazanıyor diyebiliriz. Cole, Evra, Zhirkov ve Bale... Potansiyelleri ve oyunları bakımından dünyanın en iyi "sol"u Premier Lig'de. Tadını çıkarsınlar demek düşer.

Forvet mevkisinde ise Defoe gibi bir bitiriciye sahip olmanın avantajını yaşamaya devam ediyoruz. Adam atıyor yahu, yanına da Pavlyuchenko-Crouch-Gudjohnsen... Seç beğen koy gitsin. Ben kafadan Gudjohnsen koyarım da Redknapp "Uzun-Kısa" yapmayı sevdiğinden pek tercih etmiyor.

Ta Aralık ayında şöyle bir yazı yazmıştım. Liverpool toparlanamadı, Aston Villa beklediğim düşüşü yaşadı ve bu akşamki sonuçlardan sonra dördüncülüğe oturduk.

Chelsea ise bugün tek kelimeyle "tutuk"du. Henüz ilk yarım saatte yapılan oyuncu değişikliği de bir işe yaramadı. Ara ara belki cılız ataklar ancak hiç etkili olamadıkar. Bale'in sürekli zorlamaları Terry'e kırmızıyı da göstertti. Beter olsun paşam, her maç görsün kırmızıları. Hiç hazzetmemeye başladım kendisinden.

Bu arada Pavlyuchenko sezon sonu gider gibi. Tottenham alıştığımız usülde transfer performansı sergiler ise Bent geri istenebilir. Tabii Bent geri gelir mi o ayrı.

Tottenham 2-1 Chelsea
Defoe (dk 15-Pen)
Bale (dk 44)
Lampard (dk 90+)

5 yorum:

Unknown dedi ki...

peste al takımını bende chelsea yi kapısalım hatta 2-1 önde başla :))

Bay Kerahet dedi ki...

olur kardeşim oluur :)

CeyKun dedi ki...

aynısını bnde teklif ediorm al bizde tottenhamı bnde chelsea yi aliim bi kapışalım bakiim :A

Bay Kerahet dedi ki...

bizde yaparsak her türlü kabul :)

felix mourinho dedi ki...

mr.kerahet

sana bi taktik tottenham ile crouch ve pavlyuchenko'yu çift santrafor, modric ve lennon'u çift kanat yap. geri kalan 6lıyı göm içeri. vursunlar gitsin. bu iki kule zaten alır onları. sağdan git kes. soldan git kes. modric yerine defoe'de olabilir farketmez ;)