16 Nisan 2010 Cuma

Avrupa'nın Silindirleri


Büyükler ile küçükler arasında uçurum artıyor diyoruz ya, rakamlar artık bunu cidden bir uçurum şeklinde göstermeye başladı. Büyükler "büyük", diğerleri "diğerleri" gibi kaldılar artık. Bu rakamlara rağmen hala lider olamayanlar da var mesela. Uçurumun diğer tarafına geçip, hayatta kaldığına sevinemeyenler bunlar da. Rakamlara girelim en iyisi.

Ajax'ın bu sezon 32 maçta attığı gol sayısı 98. Sadece ligde bu rakam. İç sahada yediği gol sayısı ise 4. Toplamda +79 averajı var Ajax'ın. İşin trajik tarafına gelirsek, Ajax ligde 2.sırada. Twente sadece 59 gol atarak ve 23 gol yiyerek Ajax'ın 1 puan önünde lider. +36 averaj ile. Luiz Suarez'in attığı gol sayısı ligdeki 3 takımdan daha fazla. Bunlar; Sparta Rotterdam, Den Haag, Waalwijk. 6.Utrecht ile de arasında 1 gol var Suarez'in. Gol sayısı ise 33.

Barça ise 80 gol attı. Sadece diğer Madrid ekibine yenildi. Real Madrid ise son 6 maçını kazanır ve 6 maçta 15 veya üstü gol atarsa 100 gol barajını geçip, 98 puanla şampiyon olamama durumunda. Real'in 85, Barça'nın 80 gol attığını söylemeliyiz.

Hakkını alan takımlardan birisi ise Chelsea. Ligin en çok gol atanı. 85 golleri var. Sunderland ve Aston Villa'ya 7 tane attılar. Aston Villa ilk yarıdaki maçta onları yenmişti 2-1 ile. İntikam böyle bir şey. Ligde kendilerini ilk yenen Wigan ile ligin son maçında oynayacaklar. O Wigan'da Tottenham'dan 9 tane yedi bir maçta.

Benfica'da liginin en çok atıp, en az yiyeni. 67 tane atıp 14 tane yedi. +53 averajları var. 2.sıradaki Braga'nın da averajı ise +21.

Fransa liginin 2.si ve 4.sünün averajı sadece +7. 2.sıradaki Auxerre 32 gol atıp 2.sırada. Bu da haftada 1 gol demektir ki, pek zevkli maçları olsa gerek. 16.sıradaki Nice de 32 gol attı bu arada.

Ülkemizde 6.sıradaki İ.B.B ile 12.sıradaki Antalyaspor'un averajları +2. Attıkları ve yedikleri goller arasında da sadece 1 fark var. Mesele bol atmak değil, atıp yememek olsa gerek.

Son olarak Daniel Güiza'nın gol sayısı, 2.yarıdan beri olmayan Harry Kewell ve 20 hafta ligde oynamayan Milan Baros ile eşit. 9 tane.

ek: o kadar gol dedik Andy Cole - Dwight Yorke'ı anmadan geçemezdim. Sokakta arkadaşla gole giderken az Cole - Yorke olmadık.

0 yorum: