14 Nisan 2010 Çarşamba

Bir Garip Nery Castillo


Meksika'nın Teknik Direktörü basın toplantısında Nery Alberto Castillo hakkında diyor ki; "Shakthar ile arasında büyük bir sorun var. Oynamak istemiyor Ukrayna'da. Zaten Galatasaray'a satıldı" diyor. Şimdi 2 ihtimal var. 1.si Gio Dos Santos ile bir karıştırma var. 2.si gerçekten Galatasaray transferi bitirdi.

İddialar bunlar. Pek, aslında pek değil hiç izlemedim. Adını bilirim sadece. Kendisi hakkında Uğur Meleke'nin yazısını bırakayım buraya en iyisi.

15 yaşında m.united idmanına çıktı, ama çalışma izni alamadı. kendi cebinden kira bedelini ödeyip manchester city’nin yolunu tuttu, bu kez de ilk 11 şansı bulamadı. 20 milyon euroya geldiği shakhtar’da sevilmiyor... castillo huzuru türkiye’de bulursa, süper lig bir dünya yıldızı kazanabilir
1984’te Meksika’da doğan Castillo, henüz 16 yaşındayken uruguaylı babasının kararıyla yunan ekibi olympiakos’un yolunu tuttu. “gate 7 ultras” taraftar grubunun sevgilisi olup 7 numaralı formayı 7 yıl boyunca başarıyla giydi, 6 şampiyonluk yaşadı. copa america 2007’de gösterdiği iyi performans ve brezilya’ya attığı süper golden sonra, hem yunanistan’ın hem de ukrayna’nın transfer rekoru olan 20 milyon euro karşılığında shakhtar’a transfer oldu. yıllardır içinde biriktirdiği premier lig’de oynama isteği eriksson’un onu manchester city’ye kiralaması ile gerçekleşti, ama yeterli forma şansı bulamadığı için shakhtar’a geri döndü. uefa şampiyonu takımında da şans bulamıyor çünkü tüm dünya onu “problemli oyuncu” olarak tanıyor. çok iyi günler yaşadığı olympiakos’ta takım arkadaşının elinden kaparak attığı frikik taraftarın tepkisini çekti. benzer bir davranışı donetsk’te de gerçekleştirdi, lucarelli’ye topu vermeyerek kullandığı penaltıyı bir de kaleciye teslim edince lucescu’nun hışmına uğradı. yıllarca milli takım için kararını veremedi, babasının meksika, uruguay ve yunanistan milli takımlarında oynaması için para istediği yazıldı çizildi. halen istenmeyen adam konumunda bulunduğu shakhtar’ın kadrosunda ve lucescu’nun uefa şampiyonu ekibinin huzurunu onunla bozmaya niyeti olduğunu sanmıyorum. Problemli evet, ama 25 yaş olgunluğu ve potansiyelini henüz sahaya yansıtamamış olma duyguları ile kendini dizginleyebilirse patlama da yapabilecek durumda. hem ferguson’un, hem eriksson’un, hem de lucescu’nun onu transfer etmek isteme nedeni olağan üstü yeteneği... özellikle 4-3-3’te öndeki üçlünün her bir pozisyonunda oynayabilen çok yönlü bir oyuncu. bire bir adam geçme yeteneği var, asist özelliği var, duran topları iyi kullanıyor, uzaktan şutları etkili. huzuru boğazda bulursa, bir istanbul takımını tek başına sırtlayıp avrupa’da birkaç tur götürebilecek potansiyele sahip... problemli hali nedeniyle bonservisinin 5 milyonun altında dolaşması da önemli bir avantaj.

Künyesi
adı: nery alberto castillo confalonieri
doğum tarihi ve yeri: 13.6.1984, sl potosi/meksika
milliyeti: meksika/uruguay
lakabı: diablo (şeytan)
boy: 1,70
mevki: sol açık, sağ açık, forvet
kulübü: shakhtar donetsk
sözleşme bitişi: 30 haziran 2012
tahmini bonservis bedeli: 4-5 milyon euro

Kariyeri
2000-07 olympiakos 106 maç 30 gol
2007 shakhtar d. 12 maç 1 gol
2007-09 man. city 7 maç 1 gol
2009- shakhtar d. 4 maç 1 gol
milli takım: meksika 17 maç 6 gol"

Hocasının açıklaması da şu; "Bien decías, hay unos que no están jugando. Yo estoy monitoreándolos permanentemente (...) mientras no estén lesionados, hasta Nery Castillo que está entrenando por separado con Shakhtar entrena todos los días, todos los días va al entrenamiento, tengo gente que todos los días lo sigue. Entrena y hace lo que el entrenador dice, no está jugando porque no tiene ficha, tiene un contencioso con el Shakhtar porque no lo vendieron al Galatasaray."

Google Translate'den de çıkan sonuç özetle şu; "Tren (antrenör) ve ne çalıştırıcı, hiçbir şekilde görülür çünkü oynamak olmadığını söylüyor, Shakhtar ile bir anlaşmazlık o Galatasaray satıldı çünkü var yok"

Durum bu. Zaman gösterecek.

ek: bu google translate'in çeviri kısmında bizim tercüman Mert, yazı bölümünde de Yıldırım Demirören çalışıyor olmalı.

0 yorum: