25 Şubat 2010 Perşembe

Galatasaray 1 - 2 Atletico Madrid || Futbolun Gerekleri


Futbolun oyun kurallarında gerekli maddeler vardır. Savunmada savunma yapmasını bilen adamlar, santrafor mevkiisinde santraforluk özelliklerini bilen adamlar oynayacak gibi. Galatasaray geçen sene santrafordan stoper yaratarak elenmişti 1-1 ve 3-2 ile. Bu sene ise sol açık, 10 numaradan santrafor yaratmaya kalkıştı. Bu kez 1-1 ve 2-1 ile elendi. Göz göre göre hemde...

Takımın santraforu yok. Onu bıraktım, santrafor özelliklerinden birisi topu tutup saklayıp dağıtmak gibi bir özellik sahibi adam yok. Arda, Keita, Caner hatta Elano hepsi topu hızlıca kale çizgisine indirme yönünde üstün, lakin top saklamakta çok zayıflar. Galatasaray, hücuma yerleşmek için ileride top tutamayınca geride top çevirerek gitmeye kalkıştı ki bunda da başarısız oldu. Rakip yerleşti ve ataklar olgunlaşmadan öldü. Bunun olacağını aslında Frank ve Johan'da iyi biliyordu. Yapılabilecek en garanti yola gittiler onlarda. Takım savunması. Bunun tek engeli Agüero idi. Bir de uyuyan kanat adamları Atletico'nun. Onlar da 2.yarıda Quique Sanchez'in taktik değişikliği ile uyandı.

Yıllardır Rijkaard'ın Barça sistemi olan, ters ayak - ters kanat sistemini bu kez Quique, Frank'e karşı uygulamaya karar verdi. Sağ kanatta Reyes, solda Simao ters çalımlarla içeri içeri dalıp Forlan - Jurado'yu buluşturmaya çalıştılar ve başardılar. Kullandığı onlarca tacı hep rakibe atan Galatasaray'a karşı, taçtan gol bulan rakibe karşı tepkisini hızlıca da verdi Galatasaray. 1-1 sakattı. 1-1'in mimarı olan adam da, önündeki topu bloklanan da, aptal aptal 2 sarıyı 2 dakikada yiyip turun gitmesini sağlayan da Caner'di. Öyle bir orta saha kurgusu var ki Galatasaray'ın sürekli geriye giden adamlardan oluşuyor. Zaten Sarp'ın maksimumunu izliyorduk hep, o neyse de, Pes 2010'daki gibi tepkisi geç olan Mehmet Topal'ın en az 2 saniye geç attığı ve belli ederek attığı toplar ve Ayhan Akman'ın bıyığı. Elano'nun da sakatlığı var.

Tabii bir de çizgi hakemi diye bir şey var. O bölgede olan olayları görecek. Nerdee..?

Bir de resimdeki ikili var. Ahh dönün be artık abicim. Dönün ya.

1 yorum:

mistery dedi ki...

Ne olur dönun yaaa, okadar özledik ki sizi :(((