27 Şubat 2010 Cumartesi

Galatasaray Kongresi - Lisesi


En son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Adnan Polat'ın karşısına çıkacak olan adayın şu saatten sonraki tek amacı ya kendi reklamı, ya da büyük bir mucize olacağına inanmasıdır.

"Galatasaray kongreleri diğer kongrelerden farklıdır" derler. Doğrudur. Bir lisenin, Türkiye'nin en önemli spor kulüplerinden birisinin yönetiminde etkin rol oynaması bile başlı başına farklılıktır. Zaten lisenin, "lise" tanımları içerisinde kafada canlandırılan şekillerden çok farklı olması, işin karıştırıcı tarafı. Galatasaray Liseli bütün ünlü simaların, Galatasaray Lisesi anlatımı apayrıdır. Lise bir bağdır onlar adına. Mevzuu futbol ise bazı kişilerde fikirler çok değişiktir. Hatta daha açık söylemek gerekirse Galatasaray, sadece Lise'dir ve lisenin takımıdır. Dışarıdan gelenlere karşı önyargı vardır kulüp adına. Özhan Canaydın'ın söylediği iddia edilen; "Sokak, kulübü yönetirse böyle olur" bile liseli olmayanlar için kulüpte olanlara bakışın ifadesidir. Özhan Canaydın'ın 2.seçilişi sırasında lise etkisinin payı büyüktür tabii.

Bu kez lisenin seçimde etkisi Adnan Polat yönetiminin icraatının yanında pek anılmayacak gibi. Aslantepe'nin bitmesi, Telekom ve D-Smart ile yapılan sponsorluklar, Riva arazisi, Sportif A.Ş ve Futbol A.Ş.'nin birleştirilmesi için gerekli kredi hamlesi, futbol ve basketbol şubesi için yapılan önemli transfer hamleleri, bayan basketbol ve tekerlekli sandalye takımından gelen toplam 5 Avrupa Kupası bir çırpıda akla gelen başarılar. Sadece Haldun Üstünel - Murat Yalçındağ ikilisi bile %51 eder aslında. Aslında mesele "Lise"nin Galatasaray üzerindeki etkisi. Bağından kopmamak, onlarla beraber yürümek çok güzel kulüp adına. Lakin kötü olan, "liseli"lerin kulübü sadece lise takımı olarak görmesinde. Tamam takımı bir lise öğrencisi (Ali Sami Yen), bir ders esnasında kurmaya karar vermiştir ama bu takımın lise takımı olması tanımını çoktan aşmıştır. Bigin Gökberk'in söylediği gibi; "Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı" diye statta reklamı olan bir kulübün, kapılarının lise ile sınırlı tutulması sorunu halledilmeli aslında.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel özetlemişsin. Eline sağlık.