21 Şubat 2010 Pazar

1 Puan Kazanç 2 Puan Kayıp


Galatasaray 2005-2006 sezonu Hasan Kabze mucizesinden beri deplasmanda derbileri hep kaybediyordu. 1 tane bile beraberliği yoktu. Nedeni de açıktı. Hep kazanacağız hırsından başka bir şey değil. Yıllardır Fenerbahçe derbilerinde hep; "kazanmaya oynamayın, önce beraberlik almaya bakın" diyorduk. Galatasaray bunları öğrenmeye başlıyor. Savunma yapmasını öğrenmeye başlıyor.

Beşiktaş deplasmanında santraforsuz, en önde Arda Turan, sağ beke hiç gelmeyen bir Keita, apaçi Barış ve Tanrı ile Seaman'ın ortak ellerine 3 saniyeliğine sahip olan Leo Franco vardı Galatasaray'da. Bir de Lucas Neill var. Onu ayrı paragrafa koyacağım. İlk yarı Keita'nın dönmemesi sebebiyle gayet güzel işleyen savunma stratejisinin sağ kanattaki madenini Beşiktaş harika kullandı. 45.dakikanın son düdüğüne kadar Galatasaray oradan gol yemezse, o kanattan pek atakta yemezdi 2.yarıda. Yemedi de. Rijkaard - Neeskens ikilisinin devre arası o bölgenin savunmasını arttırması ve gayet olumlu işleyen takım savunması 2.yarı yeterince iyi işledi. Peşinden de Galatasaray'ın santrafor hamlesinin gelmesi ve golün Jo'nun asisti ile olması hem de bunun 70.dakikada olması tam bir savunma takımı işiydi. Sonrası ise skoru koruyamama tabii.

Beşiktaş'ın ilk yarı olmayan Galatasaray sağ kanadından 2.yarıda atak geliştirememesi, bu savunmaya karşı duran top kartını açmıştı sadece. İlk yarıda Ekrem Dağ kahraman olabilirdi orada. Ama Ekrem Dağ olarak kalmayı tercih etti. Gol de tabii bir hafta önce Gaziantepspor'lu oyuncunın sırtından 2.5 kg antrikot almaya çalışan Sivok'a nasip olmuştu. Galatasaray'ın golünün asisti de Sivok'tandı. Futbol böyle bir şey işte. Maçın adamı, aslında sahada hiç olmaması gereken bir adam. Keita'nın dirseği, Barış'ın 2.sarı kartlık eli, Toraman'ın topa dokunmadan Arda'ya indirmesi felan... Futbolun olan şeyleri.

Galatasaray, Beşiktaş deplasmanından 1 puan kazanmıştır. 2 puan kaybetmemiştir. İçerisinde bulunulan durum bunun göstergesidir. Yıllardır 1 puan bile göremeyen takım için önemlidir. Savunma yapmasını öğrenmeye başlamıştır. Beşiktaş ise A'raf'ta kaldı bu durumda. Kaybetse bitecek, kazansa yarışa girecekken, şimdi aradadır.

0 yorum: