1 Mart 2009 Pazar

Konyaspor - Galatasaray


Karlı bir hava idi. Daha doğrusu kar sonradan yağmaya başlamış, zeminin rengini açık yeşilden beyaza doğru çeviriyordu. Forvet arkası olan futbolcusu kart cezalısı idi Galatasaray'ın. Atakları cılızdı. Sağ açık oynayan futbolcusu oyundan çıkarken yerini daha 18 bile olmamış 26 numaralı, saçları liseyi yeni bitirmenin hevesi ile uzatırcasına modelli çocuk giriyordu oyuna. 90+2'de korner yiyordu Galatasaray. Bari gol yemeyelim de 0-0 bitsin düşünceleri hakim iken, kornerden dönen topu bir türlü mevkiisi tam olarak tespit edilemeyen Cihan Haspolatlı dolduruyor ileride oyuna girmiş genç, nispeten yakışıklı çocuk topu kontrol ediyor, kendi sağına çekiyor ve kalecinin soluna, köşeye doğru vuruyordu. O günün ve belki de sezonun kahramanı idi Aydın Yılmaz. O gün Galatasaray kulübü Aydın'ı kazanmıştı. Maç sonrası Hasan Şaş'a yapılan saldırıda, takım bir bütün oluyor, uçağa binmiyor ve herşeye rağmen sonuna kadar ilerleme parolası ile yola çıkıyor, sonunda da unutulmaz bir şampiyonluk kazanıyordu.

Bir sene sonrasında ise şampiyon takım, süper yıldız adayı Arda takviyesi ile beraber Konya'da idi.
Yine 20. ila 24. hafta arası idi. Bir hava topu mücadelesinde kaleci Özden ile Arda çarpışıyor(!) ve Arda yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalıyor idi. O maçı da Galatasaray son dakikalarda yediği gol ile berabere bitiriyor ve şampiyonluk yolunda büyük bir kayıba uğruyordu.

Bir sene sonrasında ise Bayer Leverkusen maçı öncesi, yine karlı bir havada pazar oynanacak maç iptal ediliyor, federasyona yapılan iptal başvuruları kabul görmüyor, ertesi gün maç saat 12.00'da karlı ve buzlu zeminde oynanıyordu. Maçta Batista ile çarpışan Uğur sakatlanıyor, diz kapağı kırılıyordu. Fakat takımı yalnız bırakmamak adına hala taç atmak için ayağa kalkmaya, yürümeye çalışıyordu. Tacı bile atamadı. Sedye ile götürüldü. Galatasaray o maçı Ümit Karan'ın golü ile 1-0 kazanıyor, peşinden 6 saat karayolu yolculuğu yapıyor, ardından uçak yolculuğu ile Leverkusen'e gidiyor ve 5 yiyerek dönüyor idi. O sezon sakatlanan Uğur hala dönemedi.

Yarın yine karlı bir hava olacak. Açıkçası Galatasaray galibiyeti şaşırtır beni. Bordeaux galibiyetini bekliyordum. Ama bunu beklemiyorum. Neticede Galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır. Futbol bu herşey olur. Olmasın istediğimiz iki takım adına da sakatlık. Neticede 3 senedir Galatasaray gençlerinin kaderleri Konya'da yazılıyor. Bu kez iyi yazılır belki...

0 yorum: