2 Mart 2009 Pazartesi

#14 : Rodrigo Alvaro Tello Valenzuela / Ufaklık!


Türkiye liglerinin gördüğü en yetenekli sol ayaklardan biri. Kısacık boyu, sempatik tavırları, maç sırasındaki hırsı taraftarın gönlünde taht kurmasında en önemli etkenlerden biri. (kısa boylu futbolcu her zaman potansiyel semtapik futbolcudur)

2007-08 sezonunda gerek sol bek sorunu gerekse takımın genel sorunları dolayısıyla, 2008-09 sezonunda ise Ertuğrul Sağlam'ın onu bekte değerlendirmek istemesi sonucunda "gol yollarına" çok etki edemese de Mustafa Denizli'nin gelişiyle çok farklı bir rol üstlenmeye başladı.

Ters ayak/ters kanat bence futbolun en muhteşem olaylarından biri. Yetenekli sol ayakları sağ açıkta değerlendirebilenler futbolcularına enfes gol şansları yaratabiliyor; Tello da bunu değerlendiriyor. Gerçi bu İbrahim Üzülmez'i iyice sıkıştırıyor. Sağ kanatta Toraman, Ekrem Dağ, Tello oynarken; Solda tek başına "deli" kalıyor ancak bu aralar formda olduğundan Tello'nun sola dönmesi pek gerekmiyor.

Bu kadar ters ayak muhabbeti yapmışken Antalyaspor'a attığı şu enfes golü izletmemek olmaz:



Bu arada, takıma bir kaptan seçilecekse o ne Delgado'dur, ne Nobre'dir ne de başka biri. Bu takımın kaptanı Rodrigo Tello'dur. Bu performansı sezon boyunca sürdürür ve Delgado Beşiktaş'tan ayrılırsa umarım o pazubandını Tello takacaktır. Seneye yaşı 30 olacak, geç keşfedilmiş bir adam; Yıldırım Demirören'in en güzel icraatı diyelim bir de. Şunun gibi 6-7 adam gelmiş olsaydı şu takıma...

0 yorum: