5 Mart 2009 Perşembe

Bank Asya 1. Lig / TSL'den de Heyecanlı!





İlk 2'yi, yani direk Turkcell Süper Lig'e yükselmeyi zorlayan 5 takımın mücadelesi devam ediyor. Lig formatı gereği bir takım Süper Lig'e yükselmek istiyorsa en kötü 6. sıraya yerleşmeli. 7. Sırada bulunan Ç. Rizespor ile 14. Sırada bulunan Güngören Bld. arasında bulunan 3 puan fark ise dünyanın kaç liginde bu derece çekişme vardır merak ettiriyor.

Olaya şöyle bakalım: 6. Sıradaki Boluspor kötü bir döneme girer ve arkasından gelen 12 takım ile yapacağı maçlarda 4-5 maç kaybettiği takdirde matematiksel olarak diyebiliriz ki lig on dördüncüsü takımın bile Süper Lig şansı devam ediyor! Tabii bu işin biraz fantezi yönü. Bu takımların ilk 6'yı yeniden yakalaması gerçekten çok büyük süpriz olur. Sonuçta matematiksel olarak Ankaraspor da Turkcell Süper Lig Şampiyonu olabilir.

İlk 6'da iki İzmir takımı (Altay-Karşıyaka) olması güzel. Hatta Karşıyaka sonunda ilk 2'ye averajla da olsa girmiş bulundu. Seyircisi bile olmayan İBB, Ankaraspor gibi takımlara tercih edilebilir ve belli bir geçmişe sahip olan potansiyeli yüksek kulüpler. Eskişehirspor'un Lige dönüşü gibi onlar da gelecek sezona güzel bir tad verebilirler.

Ligin dikkat çeken oyuncularından birisi Orduspor'lu santrafor Bruno Ferreira. 18 golle gol krallığında lider genç. 18 gol, yani Orduspor'un iki golünden birini bu genç atmış. Orduspor, Süper Lig'e gelemese de Bruno gelir diye tahmin ediyorum.

0 yorum: