7 Mart 2009 Cumartesi

Gökhan/Umut/Ersun Çerçevesinde Trabzonspor

Gökhan Ünal: Turkcell Süper Lig'i 2005/06 gol kralı. 6.200.000 €'ya Trabzonspor'a transfer edildi sezon başında. Bu sezon Milli Takım'a da yeniden çağırıldı. Hatta Fatih Terim, Trabzon'a onun için gitti belki de.

Umut Bulut: 2006/07 yılında 1.750.000 €'ya Trabzonspor'a transfer edildi. Hiçbir zaman istenileni veremedi. Bu sezon Gökhan ile iyi bir ikili olup ligi gole boğacaklardı; şu anki tabloya göre yalan oldu.

Ersun Yanal: Türkiye'de en büyük başarısını Gençlerbirliği'nde yakalamış, sonra düşüşe geçmiş. Manisa'da bir süre zirveye oynamış, düşüşe geçmiş. Trabzonspor'da zirveye oynadı, düşüşe geçiyor. Klasik Ersun Hoca işte.

İki adamın 2008/09 sezonunda şu ana kadar 9 golleri var. 23 maçta vasatın üstünde bir istatistik. Sonuçta iki santrafor Trabzonspor'un şu ana kadar attığı 30 golün 18'ine imza attılar. %60'a yakın, tabii bir de kaçırdıkları var. İki forvet, sezon başından beri kaç kere saç baş yoldurtmuştur Trabzonlulara bilemiyorum.

Trabzon'un kale emin ellerde sayılabilir, defansına diyecek bir şey yok. Song'un mükemmel futbolculuğu Egemen'i bile iyi bir stoper yaptı. Vasatın üstünde, iyi bekleri var. Orta sahada Kaptan Hüseyin, Colman, Yattara gibi iyi oyuncular. Hiçbir zaman beğenmediğim iki forvet ise beni hiç şaşırtmıyor. Sene başında büyük umutlar bağlanmıştı bu iki adama. Tamam, ikisi de 9 gol atmış iyi sayılabilir ancak atamadıkları kadar gol inanılır gibi değil, her hafta öyle goller kaçıyor ki. Zaten Ersun Hoca da düşüşe geçerek beni şaşırtmadı. Trabzon Alanzinho gibi "bidon" alacağına sağlam bir forvet alsaydı şu an çok daha rahattı bence.

Bu kadar konuşmuşken iki de kaçırdıkları gol gösterelim. Bunlar gibi kaç tane vardır ben sayamadım.

İzliyoruz:




0 yorum: